Sterke verdenking van GGD coronabesmetting inwoner Oegstgeest

29

De GGD Hollands Midden vermoedt besmetting met het coronavirus bij een 32-jarige inwoner uit Oegstgeest. Het eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. De man is in Noord-Italië geweest en zit nu in thuisisolatie. De besmetting moet nog worden bevestigd door het RIVM, die een tweede test doet.

Gelet op de sterke verdenking is de GGD Hollands Midden alvast gestart met het in kaart brengen van contacten. Personen die met de man in contact zijn geweest worden door de GGD benaderd en krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten.

Eerder vanmiddag meldde ook de Universiteit Leiden al een mogelijke besmetting met het coronavirus bij een medewerker van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Deze zit in thuisquarantaine.

Besmettingen voorkomen
Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen. Zij passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. “Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.”

Delen

29 reacties

  • Kan die genen niet even bij lenferink in ze huis dan zijn we van die burgemeester af in leiden zal fijn zijn

   • Piet Pekelharing op

    “die genen”

    😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • S.van Steveninck op

   En hoe weten we of we in contact mogelijk zijn geweest met deze jongeman waarvan we niet weten hoe hij heet?

 1. Raymond Gijsman

  Ik word zo schijt moe van al die arrogante en hypocriete honden die lekker naar Risico gebieden gaan / zijn geweest en doen alsof er niks aan de hand is, die mensen mogen van mij net zo haard het graf in als ze terug gekomen zijn….. Lekker medelanders moet jou arrogantie en vervolgens ellende opzadelen.

  • Jaapdevries op

   En ik word moedeloos van al die lieden die zonder enige kennis van zaken boude conclusies trekken en daarbij mensen in krakkemikkig Nederlands allerhande ongerief toewensen. Zo hebben we allemaal wel wat mijnheer Gijsman…

   Noord-Italië is pas zeer recent een geel gebied en sowieso zijn de feiten en omstandigheden van dit individu totaal onbekend.

 2. Jenny Zwart

  Verdenking is nog geen feit. Kom op . Bij een goede griep overlijden mensen ook. Voor het eerst griep gekregen bijna 63 jaar echt niet leuk. Maar ik doe het nog.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline