Medewerker Universiteit Leiden besmet met coronavirus

26

Een medewerker van de Faculteit der Sociale Wetenschappen is besmet met het coronavirus. De medewerker zit in thuisquarantaine en lang voordat de ziekteverschijnselen optraden niet op de universiteit geweest.

De universiteit laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de medewerker. De huisgenoten van de medewerker zijn op advies van de GGD ook in thuisquarantaine gegaan.

Aangescherpt reisadvies studenten
Er gelden aangescherpte regels voor studenten die verbonden zijn aan de universiteit en een reis gaan maken. Dit geldt voor reizen waar de universiteit aan bijdraagt of verantwoording voor draagt. Het reisadvies geldt niet voor reizen die studenten in eigen tijd en op eigen gelegenheid maken.

Delen

26 reacties

 1. ‘lang voordat de ziekteverschijnselen optraden niet op de universiteit geweest.’ Lekkere baan: salaris krijgen en thuis zitten, lang voordat…..Dat had dus niets met het virus te maken.

  • Jaapdevries op

   Medewerker neemt 2 weken vakantie op uit de sloot aan vakantie-uren die hij nog heeft staan en gaat lekker op bijvoorbeeld familiebezoek in Noord-Italie, dan nog niet aangemerkt als risicogebied. Bij terugkomst heeft hij nog enkele dagen voordat hij weer aan het werk kan, maar dan merkt hij dat hij zich niet lekker voelt. Vervolgens gaat hij netjes in isolatie en geeft ook bij zijn werkgever aan dat hij wordt getest.

   Zo maar een scenario, dat net zo waar/niet waar als het hierboven gegeven gewauwel…

   Anonymus HV op Sleutelstad weet blijkbaar allemaal precies hoe het zit vanachter het toetsenbord.

  • Toeska Volls op

   Kan allerleo oorzaken hebben. Er zijn ook medewerlers die voor hun onderzoeken een tijdje in het buitenland verblijven bijvoorbeeld.
   Wat een bekrompen reactie van HV!

 2. Je hoeft er miet voor weg geweest te zijn, je kunt het ook oplopen als een besmet persoon voor je staat bij de supermarkt die zelf nog geen verschijnselen van Corona heeft !

 3. Als mensen Carnaval gevierd hebben in Brabant, dan kunnen ze ook drager zijn. Je hoeft het niet meer zo ver te zoeken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline