Jeu de Boulesbaan Stevenshof officieel geopend

1

In een modderig Stevenshofpark is vanmorgen de nieuwe Jeu de Boulesbaan geopend door wethouder Marleen Damen. De aanleg van de baan was een initiatief van de Vitality Club Stevenshof die dagelijks tussen 09.00 en 10.00 uur met zo’n twintig mensen sport in het park.

In november 2017 begon Frank van Schalkwijk van de Leyden Academy on Vitality and Ageing met de Vitality Club, een dagelijks buitensportinitiatief met als doel om ouderen meer te laten bewegen. Elly van der Geest en een vriendin begonnen laat in de herfst met z’n tweeën mee te doen en al gauw sloot ook haar man Gerard aan. “Het is een mooi begin van de dag”, zegt Gerard. “En het is heel laagdrempelig, want het kost niets en je hoeft nergens lid van te worden.” Toen de Vitality Club een succes werd, kregen Elly en Gerard een idee: “Als we een Jeu de Boulesbaan aanleggen, dan kunnen we ook overdag en ’s avonds nog wat gezelligs doen in het park. We hopen dat heel veel mensen hier komen Jeu de Boulen, jong en oud.”

Cor van der Velden in gesprek met initiatiefnemers Gerard en Elly van der Geest over de nieuwe Jeu de Boulesbaan.

De Gemeente Leiden heeft geld beschikbaar voor wijkinitiatieven zoals de aanleg van de Jeu de Boulesbaan. “Het is gezond en ook goed voor de sociale contacten van ouderen in de wijk”, legt Elly uit. Dat juicht de gemeente alleen maar toe, en daarom waagde wethouder Damen zich door de modder om met het doorknippen van een lint en het gooien van de eerste ballen de baan in gebruik te nemen.

Cor van der Velden in gesprek met Ben Crul van Stevenshof Vitaal over de Jeu de Boulesbaan en andere initiatieven.

Het initiatief komt van de Vitality Club, maar Ben Crul sluit zich er graag bij aan. Hij vertegenwoordigt Stevenshof Vitaal, een samenwerkingsorganisatie van bewoners en welzijnsorganisaties in de Stevenshof. “De Jeu de Boulesbaan is een eerste stap, want er komen binnenkort sporttoestellen voor ouderen bij in het park.” Dat is nog maar een begin, legt hij uit: “De Smeltkroes, de huiskamer van de wijk, moet binnenkort verbouwd worden. We willen dan heel graag meer vierkante meters en een mooi terras op het zuiden dat aansluit bij het park. Nu het eerste initiatief gelukt is, moeten we doorpakken.”

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline