Grootscheepse verkeerscontrole bij de Lammermarkt in Leiden

53

De politie en de douane zijn op het plein aan de Lammermarkt bezig met een grote verkeerscontrole. Motoragenten halen verkeersdeelnemers van de weg die worden onderworpen aan een uitgebreide verkeerscontrole. De controle is vanmiddag gestart en duurt naar verwachting tot 21.00 uur.

De Douane is aanwezig met een voertuig waarmee met röntgenstralen voertuigen gescand worden. Hiermee word onder andere gekeken naar verborgen ruimtes. Met behulp van dit speciale voertuig zijn inmiddels meerdere voertuigen gescand.

Door de politie zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen. In ieder geval één automobilist is na een speekseltest aangehouden voor Art. 8 omdat hij mogelijk onder invloed van drugs zijn voertuig bestuurde. De man is overgebracht naar het politiebureau waar door een arts bloed zal worden afgenomen voor verder onderzoek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

53 reacties

  • Deze mensen doen gewoon hun werk, ik vind het een prima actie, niks mis mee..

  • Gelijk hebben ze! op

   Staatskas vullen!? Met zo’n opmerking plaats je jezelf onder de groep die mogelijk wat te verbergen heeft.

   Als er niets aan de hand is je voldoet aan de regels / afspraken dan vul je de staatskas niet.

   Ben je in overtreding (en) dat is de staatskasvullen hopenlijk de minste zorg die je moet hebben.

   Deze acties zijn er voor ieders veiligheid en helaas nodig.

   Top @politie!

  • Staatskas vullen!? Met zo’n opmerking plaats je jezelf onder de groep die mogelijk wat te verbergen heeft.

   Als er niets aan de hand is je voldoet aan de regels / afspraken dan vul je de staatskas niet.

   Ben je in overtreding (en) dat is de staatskasvullen hopenlijk de minste zorg die je moet hebben.

   Deze acties zijn er voor ieders veiligheid en helaas nodig.

   Top @politie!

   • boetes die open staan en openstaande wegenbelasting heeft geen ruk met veiligheid te maken en dat is hetgeen ze het meesten doen

    • Wie heeft dan gezegd dat een veiligheidsactie is??
     Beetje domme opmerking Willem.

   • Daar zijn deze mensen voor, dus kost niet meer tijd en geld. En als jij een brave burger bent kost het jou ook geen tijd of geld.

 1. Bij mij in de buurt worden zoveel verkeersovertredingen begaan, ik zou ze graag hier een keertje zien. Is het gelijk kassa.

  • Doen ze ook bij de grote kerk in Den Haag. Is handig om de staatskas te vullen nu het coronavirus mogelijk uit de hand gaat lopen. En voor de doemdenkers, nee ik heb niks te verbergen, loop er 10x langs zonder ook maar enige notie.

 2. Prima actie, moet veel meer onaangekondigd plaatsvinden…, zo haalt men de “barrels” van de weg en word de criminaliteit misschien in de kiem gesmoord …. Als je niets te verbergen hebt en alles is okay, is er toch niets aan de hand ?

 3. Prima werk! Vaker doen maar ook,en dat gebeurt zelden,boetes uitdelen aan debielen op de fiets en in de auto die met hun mobiel bellen en met 1 hand sturen.Dat mag niet bij de wet,is levensgevaarlijk,maar handhaven ho maar!Dan heeft die wet ook geen zin dus.

 4. Alice Vermeulen-Plein

  Goede actie..ik werd gisteren bijna aangereden door een bestelbusje. Ik als brave burger met mijn scooter op de weg gereden, omdat je daar met de scooter niet over het fietspad mag. Auto’s verwachten blijkbaar geen scooterrijders die zich aan de regels houdt 😂

 5. Hendrika Henneke

  Deze controle moeten zij bij het station gaan doen. Daar is meer te doen en boeven gaan vangen. Ook in de nacht. Als er auto,s open gebroken worden. En scooters enz gestolen worden. Ook bij afritten. Oa

 6. Pieter de Krom op

  Woensdag stonden ze in de Schipholtunnel voor Leiden Centraal te controleren. Het regende dus bleven ze lekker droog. 🙂

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline