Zoeterwoude stelt profielschets nieuwe burgemeester vast

In een extra raadsvergadering is donderdagavond, in het bijzijn van Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit, de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude vastgesteld. Na de vaststelling reikte de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Arjan Bakx, de schets uit aan Smit.


Robbert Beurse in gesprek met Jaap Smit, Arjan Bakx en Myrna van der Poel over de profielschets van de burgemeester.

Vanaf nu mag iedereen die zichzelf herkent in de profielschets solliciteren naar de functie van burgemeester van Zoeterwoude. Uit de reacties maakt de Commissaris van de Koning een voorselectie welke hij aan de vertrouwenscommissie voorlegt. De commissie verwacht in de raadsvergadering van 13 juli 2020 de twee meest geschikte kandidaten voor te kunnen stellen aan de gemeenteraad. De raad beslist uiteindelijk wie op 3 oktober 2020 burgemeester Liesbeth Bloemen opvolgt.

Smit stelt vooraf dat de benoeming in principe voor één termijn van 6 jaar geldt. Dit betekent echter niet dat Zoeterwoude na die termijn haar zelfstandigheid verliest: “Ik haal hier niet het fusie monster aan tafel. Het kan dat het bij één termijn blijft, maar het kan ook best meer zijn. Net als in Oegstgeest wil ik dat het gesprek in de regio gaande blijft. Blijf realistisch kijken naar de toekomst van Zoeterwoude in de regio”, verklaarde Smit zijn stelling.

Arjan Bakx, voorzitter van de vertrouwenscommissie reageerde tevreden op de uitspraken van de Commissaris: “wij hebben het liever over: tenminste één termijn dan maximaal één termijn. We weten niet wat de toekomst brengt”, stelt hij. Ook vicevoorzitter Myrna van der Poel deelt het belang van een samenwerking van Zoeterwoude met de regio: “juist omdat we een kleine gemeente zijn die zelfstandig wil blijven moeten we samenwerken en met elkaar aan de slag om alles goed te kunnen blijven doen”.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline