Miljoen kijkers voor ‘Hier zijn de Van Rossems’ in Leiden

21

De uitzending van ‘Hier zijn de Van Rossems’ in Leiden is bekeken door 997.000 mensen. De aflevering die gisteren werd uitgezonden is hiermee het best bekeken van dit seizoen. Naar de vier eerdere afleveringen over de steden Zutphen, Gouda, Bergen op Zoom en Antwerpen keken gemiddeld 855.000 mensen.

Op karakteristieke wijze is de Leidse geschiedenis, cultuurhistorische kunst en architectuur door de drie Van Rossems aan de kijker getoond. Dat ook Leidenaren met een kritische en nieuwsgierige blik naar het programma keken, werd al snel zichtbaar op sociale media.


De tweet is een treffende samenvatting van de reacties op uitzending. Gezeten op een bankje op het groene dak van de parkeergarage Lammermarkt en met op de achtergrond molen De Valk en de zo benoemde ‘klont van een gebouw’ namen de heren Van Rossem hun belevingen in Leiden door. Het is niet bekend of Vincent en Maarten wisten dat zij op de verborgen, bouwkundig interessante, Lammermarktgarage zaten.

Delen

21 reacties

 1. Sander Pardon

  Geweldig oerlelijk trio bij elkaar. Kijk er graag naar. Het afkatten van Lakenhal was beetje dom, want juist het verhaal van dit ontwerp is heel boeiend. Gemiste kans. Makkelijk scoren.

  • Over binnen, de ontvangst binnenplaats en de collectie waren ze erg enthousiast. Dus volgens u, het afkatten van De Lakenhal is onterecht.
   Het ging immers alleen om die lelijke puist aan de Lammermarkt.
   Uiterlijk en innerlijk niet door elkander halen, Sander Pardon.

 2. Hans de Kinderen op

  Lekker genieten van prachtige kwalificaties van onze prachtige stad. Humor van niveau! Wie bedenkt nou ‘ klont ‘ voor die lelijke puisterigerige gevel aan de Lammermarkt😂?
  En toch wordt de stad liefdevol beschreven.
  Goede referentie!!

 3. De wansmaak van de projectontwikkelaars en het gemeentebestuur schiet als hoogbouwzwammen uit de grond. Ik heb in de jaren ’90 nog de eerste maquettes gezien. Dat zag er heel wat mensvriendelijker en smaakvoller uit. Sinds ongeveer 1995 is het verziekingsproces van het stationsgebied begonnen. De verupping is niet meer te stuiten. Walgelijk!

  • Vooral wat er nu gebouwd wordt…echt spuuglelijk, dat rood/koperkleurige gebouw, ongelooflijk. Goedgekeurd door Paul Laudy destijds, even makkelijk scoren als wethouder ruimtelijke ordening. Hij is weg en de bevolking zit er mee…daar zijn we klaar mee.

 4. Pieter van Es op

  Wat denken jullie, mensen? Ik denk dat dit chagrijnige “Paul” hierboven helemaal niet bestaat: het is vast zo’n Russische trol, die – in opdracht van Poetin – alles met de grond zit gelijk te maken wat hier boven het maaiveld dreigt uit te komen. Trap er niet in!, gewoon mechanisch laten schreeuwen, die Paul!

 5. #Sleutelstad: Maarten begreep niet de uitspraak van Jezus (…) het Koninkrijk der Hemelen is nabij (..), want nu bijna 2000 jaar later kun je dan nog van “nabij” spreken, echter Jezus had het over zichzelf (…) IK geef u de sleutels (…) en voor Hem was het Koninkrijk de Hemelen (zeer) nabij.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline