Nieuw Leiderdorps raadslid Frank van Noort: “Ik wil de politiek tastbaarder maken”

4

Frank van Noort is gisteravond geïnstalleerd in de gemeenteraad van Leiderdorp. Hij volgt voor zijn partij de VVD de onlangs vertrokken Bart Hoenen op. Van Noort ziet zichzelf als een betrokken en direct raadslid en wil zich inzetten om de Leiderdorpse politiek tastbaarder te maken. Sinds 2017 was hij al burgerraadslid.


Reanne van Kleef in gesprek met VVD-raadslid Frank van Noort over zijn rol in de Leiderdorpse gemeenteraad.

Van Noort is marketeer, woont met zijn gezin van drie kinderen in Leiderdorp en voelt zich ook op en top Leiderdorper. “Ik ben heel trots op wat er in Leiderdorp wat allemaal kan. Met alle sportverenigingen, het zwembad, de bibliotheek. Ik vind dat het allemaal heel goed geregeld is en ik kan nog steeds zeggen als ik terugkom van vakantie dat ik blij ben dat ik weer thuis ben. Dat is dan toch Leiderdorp.”

Concreet en tastbaar
Met zijn achtergrond als marketeer ziet Van Noort voor hem een rol weggelegd in het concreet maken van ingewikkelde zaken. “Het is belangrijk om dingen die op beleidsniveau spelen echt concreet te maken. Dat mensen weten waar ze aan toe zijn. Er zijn een aantal thema’s die heel hoog over zijn, ook voor de meeste raadsleden overigens. Maak dat nou eens tastbaar. Ik denk dat ik daar een mooie bijdrage in kan leveren.”

Van Noort beschrijft zichzelf als een direct raadslid zonder bestuurlijke achtergrond. En dat is ook de manier waarop hij zich wil laten gelden in de raad.”Ik ben gewoon een ondernemer en een marketeer. Vanuit mijn perspectief ga ik kritische vragen stellen over wat er in Leiderdorp gebeurt en ik denk dat dat iets minder bestuurlijk gaat zijn dan bij andere raadsleden die er al langer zitten.”

Aandacht voor energietransitie en regionale samenwerking
Eén van de onderwerpen in de portefeuille van Van Noort is de energietransitie. “Dat is echt een groot thema. De uitdaging daar is denk ik voornamelijk hoe je dat nou tastbaar en rendabel maakt voor de bewoners en ondernemers in Leiderdorp. Hoe maak je dat nou concreet? Ik denk dat ik daar een mooie bijdrage in kan leveren. We zijn ook in regionaal verband over dit thema in gesprek. Regionale samenwerking vind ik ook erg belangrijk. Daar komen zaken als energietransitie maar ook mobiliteit bijeen. Die zaken moet je gewoon gezamenlijk oppakken.”

 

Delen

4 reacties

  1. Frank, hou het vooral realistisch bij die energietransitie. Marketing is vooral veel pretenderen, maar vaak beduidend minder waarmaken. De energietransitie te snel uitvoeren, wat nu gaande is, is een ramp in wording. Stop de waanzin van een wijk van t gas halen! Wees realistisch en oprecht duurzaam.

  2. Als oud- en geboren Leiderdorper heb ik al hele volksstammen politici hier voorbij zien komen. 99% had maar 1 doel. Carriere maken en van Leiderdorp maken zoals het er nu uitziet en dat is beslist nooit de wens van de échte Leiderdorper geweest. Nou weer een wolkenkrabbertje erbij (dat heet vernieuwing?) en over 20 jaar het dorp vol met parkeermeters zoals die vreselijke buurgemeente Leiden. Hoezee de vooruitgang…. wat een prutsers.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline