Zedenzaak tegen Leidse waterpolocoach deze week van start

5

Het proces tegen Koen P., de voormalige waterpolocoach van ZVL-1886, begint morgen in de Haagse rechtbank. Koen P. moet verschijnen voor de meervoudige strafkamer op verdenking van verkrachting en ontucht van meerdere minderjarige slachtoffers.

Het proces deze week gaat drie dagen duren, waarbij het Openbaar Ministerie op woensdag 4 maart de eis formuleert. De uitspraak wordt verwacht op donderdag 19 maart.

Koen P. werd in de zomer van 2018 gearresteerd nadat enkele (voormalige) pupillen aangifte hadden gedaan van verkrachting en ontucht, later volgden er meer aangiftes. Vorig jaar mei kwam Koen P. op vrije voeten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Het Openbaar Ministerie had meer tijd nodig om alle getuigen te kunnen horen. Koen P. mocht daarop naar huis voorzien van een elektronische enkelband.

Koen P. was jarenlang coach bij de Leidse waterpoloclub en werd in 2014 assistent bondscoach van het nationale jeugdwaterpoloteam.

Delen

5 reacties

  1. En toen mn turkse buurjongen voor een inbraak in een verlaten school werd gepakt en voor een poging diefstal van een motorfiets kreeg hy 12 maanden onvoorwaardelijke celstraf. Die knul is 17 jaar zn ouders pas gescheiden. Deze pedofiel kom vrij in afwachting van zn zaak terwijl hy meerdere kinderen heeft verkracht. Omgekeerde wereld dit.

    • Oh ja?? Waar komt die kennis vandaan?
      Hou toch eens op met die domme uitspraken hier.

  2. Eveline Geerts op

    Tenenkrommend als je het (twitter)verslag vanuit de rechtbank leest. Hoe heeft dit al die tijd toch plaats kunnen vinden?!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline