Talkshow ‘Kwart over Twee’ nuanceert gevaar Coronavirus

2

De tweede editie van de talkshow ‘Kwart over Twee’ in Old School zat bovenop het nieuws met een talkshow over het Coronavirus. Interviewers Senna Maatoug en Lisa de Bruijn van Het Collectief hadden twee aansprekende gasten uitgenodigd. Landelijk directeur Sjaak de Gouw van de GGD en KLM-arts Daisy Ooms gaven uitleg over het ontstaan en de verspreiding van het virus.

Tijdens de talkshow werd duidelijk dat het van belang is om alert te blijven en voorzorgsmaatregelen te nemen, maar paniek is zoals het er nu naar uitziet niet nodig. Vervelend is dat overdreven of verzonnen berichten op social media de angst kunnen aanwakkeren en uiteraard duiken er ook weer complottheorieën op. Ziektes als Ebola en SARS waren eigenlijk veel gevaarlijker, maar omdat ze verder van huis waren, werd er minder aandacht aan besteed in de media.

Ook KLM heeft zijn voorzorgen genomen, zo is er bij alle vluchten een ‘Corona Kit’ aan boord indien passagiers onderweg ziek worden. Hierbij moet men vooral denken aan intercontinentale vluchten van twaalf uur of meer. Als de situatie blijft zoals hij nu is dan is de kans groot dat het virus tegen de zomer verdwenen of uitgeroeid is. Het blijft uiteraard belangrijk om bij twijfel de huisarts of GGD te raadplegen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

2 reacties

    • Emile Van Aelst

      De kans dat iemand op een vlucht van anderhalf uur, na een eerdere besmetting, de ziekteverschijnselen krijgt is beduidend kleiner dan op een vlucht van 12 uur of langer.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline