Leidse atleet Noah Schutte Nederlands crosskampioen

Noah Schutte van Leiden Atletiek is dit weekend in Kraggenburg Nederlands kampioen cross geworden. De 10 kilometer legde hij af in 32.08 minuten. Voor Schutte is dit zijn eerste titel op het onderdeel cross bij de senioren.

Stan Niesten finishte als tweede een halve minuut achter Schutte. “Stan had de wedstrijd hard gemaakt, maar toen ik na 6 kilometer versnelde had ik al snel een flinke voorsprong. Ik ben super blij met deze titel.”

Het goud van Schutte was de enige individuele medaille voor de Leidse afvaardiging. In het clubklassement was er zilver voor Leiden Atletiek met verder Roeland van der Harst op de 22e en Jan Berkhout op de 27e plaats.

Onderweg naar Tokio

Vorige week werd Schutte tweede op het NK 3000 meter indoor. Hij is op dit moment bezig met een kwalificatietraject voor de Olympische Spelen in Tokio. Binnenkort maakt hij de keus of hij voor de 3000 meter steeplechase of voor de 10 kilometer gaat.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline