Kim Vermaas wint ‘slechts’ goud en zilver tijdens NK Tafeltennis

Tafeltennisster Kim Vermaas van het Leidse Scylla stond dit weekend tweemaal in de finale van het NK Tafeltennis. Voor de vijfde keer werd de Voorschotense samen met Rajko Gommers Nederlands kampioen in het mixed-dubbelspel. Haar begeerde titel in het enkelspel prolongeerde ze niet. In de finale was Shuo Han Men met 0-4 te sterk.

In Zwolle pakte Vermaas zaterdag met Rajko Gommers eerst de titel in het mixed-dubbelspel. Het was de vijfde NK titel voor het sterke duo. De weg naar de finale verliep probleemloos: onderweg werd geen enkele game afgestaan. Ook de finale werd eenrichtingsverkeer. Gabrielius Camara en Sanne de Hoop konden geen vuist maken (11-3, 11-7, 11-7). Daarmee was de titel binnen.

Shuo Han Men oppermachtig
Een dag later stond Vermaas in de finale van het enkelspel. Ook daar verdedigde ze een NK titel. Vorig jaar pakte Vermaas immers het goud door winst op Britt Eerland. Dit jaar heette de tegenstandster Shuo Han Men. Men heeft een vrij direct contra-spel dat Vermaas niet echt ligt. Dat Vermaas met 0-4 (9-11, 7-11, 9-11, 9-11) onderuit ging, hadden echter niet veel mensen verwacht. Vermaas speelde niet haar beste wedstrijd en gaf ook nog eens verschillende malen een voorsprong uit handen. Maar het verlies alleen daaraan wijten zou geen recht doen aan de prestatie van Men. Zij speelde sterk en pakte verdiend de overwinning. Voor Men, die twee jaar geleden ook al Nederlands Kampioen werd, was het daarmee een fantastisch weekend. Ook zij stond in twee finales en pakte in het dames-dubbelspel haar tweede goud met Rachel Gerarts.

De andere aanwezige speelsters van Scylla, Kim Hergelink en Esmee van Marwijk, deden niet mee om de prijzen. In het dames-dubbelspel bereikten ze nog wel de halve finale. Daar moesten ze het echter afleggen tegen de toernooiwinnaars Men/Gerarts. In het enkelspel bereikte Van Marwijk nog de tweede ronde, maar ook daar was het Men die haar de pas afsneed.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline