Alcomobilist twee maal gepakt bij Zoeterwoude

5

Het slingerende rijgedrag van een automobilist op de N206 bij Zoeterwoude was zondagnacht reden voor de politie om de man te controleren. Op het bureau blies hij 585 ug/l wat betekende dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van elf uur.

Rond 03.30 uur is de 24-jarige man uit Zoetermeer opnieuw rijdend in zijn auto door de politie opgemerkt. Voor de tweede keer die nacht werd de man meegenomen naar het bureau in Leiden. Nu blies hij 455 ug/l.

De man moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Hem wordt het tweemaal rijden onder invloed, rijden tijdens een rijverbod en rijden met een ingevorderd rijbewijs ten laste gelegd. Daarnaast dient de man bij het CBR een cursus te volgen en wordt er een onderzoek ingesteld door het CBR naar of hij nog wel geschikt is om zijn rijbewijs terug te krijgen.

Delen

5 reacties

  1. Dat gaat hem duizenden euro’s kosten. Hopelijk houdt de lege portemonnee hem een tijdje van de weg want een ingevorderd rijbewijs is kennelijke geen belemmering om ’s Heeren wegen te verzieken met levensgevaarlijk rijgedrag.

  2. Hester Slakhorst op

    De volgende keer ook de autosleutels met het rijbewijs innemen =

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline