Voorschoten’97 Atletiek viert 25ste editie van de Voorschotenloop

Voorschoten’97 Atletiek organiseert op zondag 15 maart de 25ste editie van de Voorschotenloop. Dit jubileum wordt samen met trouwe sponsor Zorg en Zekerheid gevierd,  waarvan het hardloopcircuit in de regio net zo lang bestaat. De online inschrijving is geopend.

Het begin van het Zorg en Zekerheid Circuit betekende eveneens de oprichting van de Voorschotenloop. Hardlopers uit de regio hadden behoefte aan wedstrijden om zich voor te bereiden op de Leiden Marathon. Deze organisatie pakte samen met Zorg en Zekerheid de handschoen op en startte met diverse wedstrijden in de regio. Ook de atletiekvereniging in Voorschoten (AV Randstad Sport) sloot zich hierbij aan. Op 24 maart 1996 vond de eerste editie van de Voorschotenloop plaats.

Eigen karakter
Inmiddels is het Zorg en Zekerheid Circuit veel meer dan alleen een voorbereiding op de marathon. Acht wedstrijden in de regio maken deel uit van het circuit; allemaal met hun eigen karakter. Hardlopers kunnen kiezen uit de korte-, midden- en lange afstand. Een aantal strijdt fanatiek voor de prijzen in de verschillende leeftijdscategorieën. Anderen doen mee voor de gezelligheid of verbetering van hun eigen prestaties. Alle deelnemers die zich hebben ingeschreven voor het circuit hebben een uniek jubileumshirt ontvangen. Onder de ‘losse lopers’ verloot de organisatie elke wedstrijd 25 startnummers voor de volgende loop.

Ook de Voorschotenloop heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Het aantal deelnemers is gestegen tot boven de 1.500 en het parcours voor de lange afstand is deels verlegd naar het mooie park rondom Kasteel Duivenvoorde.

Afstanden en onderdelen
Tijdens de editie van 2020 verrichten de kinderen, pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s traditioneel de aftrap. Iedereen mag gratis meedoen aan de GeZZinsloop van ongeveer 1 kilometer. De kinderen tussen 6 en 9 jaar beginnen om 10.15 uur. Het startschot van de jeugd van 10 tot en met 12 jaar is om 10.35 uur. Alle deelnemende kinderen krijgen een kortingskaart om daarna of op woensdag 18 maart te zwemmen in Het Wedde. Vervolgens gaan de 5 kilometer (11.00 uur), 10 kilometer en 10 Engelse Mijl (beiden om 12.00 uur) van start. Deelnemers uit het eigen dorp kunnen op elke afstand strijden om de prestigieuze titel ‘Kampioen van Voorschoten’. De start en finish is op de Richard Wagnerlaan, ter hoogte van Voorschoten’97 en de Weddeloop.

Alle atleten van Voorschoten’97 Atletiek zijn op zondag 15 maart goed te herkennen. Voor het eerst in 23 jaar lopen zij in nieuwe clubkleding. Het groene tenue mogen zij tijdens de Voorschotenloop voor de eerste keer met trots dragen.

Meer informatie
Meer informatie over het evenement is te vinden op www.voorschotenloop.nl. Op deze website kan iedereen zich ook online inschrijven voor de 5 kilometer, 10 kilometer en 10 Engelse Mijl. Inschrijven kan ook op de dag zelf in de kantine van Voorschoten’97.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline