Prestigieuze internationale fototentoonstelling in Leidse Sint Josephkerk

2

Een prestigieuze internationale fototentoonstelling wordt dit jaar in de Sint Josephkerk in Leiden gehouden. Met als thema ‘Gezinnen, de Liefde van mijn hart’ worden dit jaar vooral beelden getoond die te maken hebben met het gezinsleven, voorzien van een onderschrift. De tentoonstelling is vanaf zaterdag 14 maart te bezoeken.

Internationale fototentoonstelling
De foto’s die getoond worden, zijn door diverse professionele fotografen gemaakt op verschillende plekken in de wereld. Gezinsbeelden worden in alle facetten getoond. Het gaat dus zowel om lief als om leed. Elke foto heeft als onderschrift een passende tekst afkomstig uit de boeken van Paus Franciscus en Julian Carron. De tentoonstelling wordt op de vooravond van de eerste openingsdag ingeleid door Michiel Peeters, priester en studentenpastor op de Universiteit Tilburg. Het thema dat dit jaar centraal staat, wordt door hem en door een betrokken echtpaar toegelicht.

Sint Josephkerk als tentoonstellingsruimte
Sinds de laatste jaren worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd in de Sint Josephkerk. Zo werden tentoonstellingen over de Lijkwade van Turijn en over Moeder Teresa in de afgelopen jaren in deze kerk gehouden. Dit jaar is het gelukt om een aansprekende internationale fototentoonstelling naar Leiden te brengen. In 2018 was deze voor het eerst in Dublin te zien tijdens de Wereldgezinsdagen, het grootste gezinsevenement ter wereld. Nadat de tentoonstelling daarna in meerdere landen te zien was, is Leiden nu aan de beurt. 

Praktische informatie
De tentoonstelling is aansluitend op kerkdiensten te bezoeken op zondag 15, 22 en 29 maart tussen 13.00 en 15.00 uur in de Sint Josephkerk in de Herensingel in Leiden. Ook op zaterdag 14, 21 en 28 maart is de tentoonstelling tijdens deze uren te bezichtigen. Voorafgaand aan de eerste dag van de tentoonstelling vindt op 13 maart om 20.00 een opening plaats in de ‘Ridderszaal’ naast de Sint Josephkerk, Toegang is in alle gevallen gratis. Meer informatie is te vinden op de website van de Sint Josephkerk.

 

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline