College Tour Merenwijk in teken van grottekeningen en voedselbos Okkerheide

Ook bij de komende editie van de College Tour Merenwijk ontvangen de organisatoren weer twee wijkgenoten die een verhaal komen delen. Elisabeth Bosch vertelt over haar passies en loopbaan. Tim Seegers vertelt over zijn initiatief: het Voedselbos Okkerheide.

Elisabeth Bosch heeft carrière gemaakt, hoewel dat als vrouw van een marineofficier zeker niet vanzelfsprekend was. Zo is ze meer dan 25 jaar universitair docent Franse taal en letterkunde geweest aan de Universiteit Leiden, promoveerde ze op het werk van de Franse filosoof Georges Bataille en is ze gefascineerd geraakt door de 15.000 jaar oude grottekeningen van Lascaux. Dit was mede door het toedoen van de dichter en verzetsheld René Char.

De tweede gast is Tim Seegers. Hij nam in 2017 het initiatief voor het ontwikkelen van Voedselbos Okkerheide in de Merenwijk. Het voedselbos is voor, door en met wijkgenoten die er gewassen verbouwen. Dat kost minimale energie en levert een rijke natuur en oogst op voor de wijk. Hoe staat het nu met het bos en wat zijn de plannen voor de toekomst?

De College Tour wordt gehouden bij Bibliotheek Merenwijk, Rosmolen 4 in Leiden op 8 maart van 15.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf 14.45 uur. Toegang gratis (maar een vrijwillige bijdrage is welkom).

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline