VVD Leiden: Alsnog inburgeringscursus voor Turkse nieuwkomers

8

Turkse nieuwkomers die tussen 2011 en 2020 niet inburgeringsplichtig waren en daarom geen inburgeringscursus hebben gevolgd, krijgen als het aan het Leidse raadslid Alyssa Voorwald (VVD) ligt alsnog zo’n cursus aangeboden

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte eerder deze maand bekend dat de inburgeringsplicht voor Turkse nieuwkomers opnieuw ingevoerd wordt. “Verplichte inburgering voor Turkse nieuwkomers zal een relevante bijdrage leveren aan een succesvolle start van hun integratieproces en daarmee het verbeteren van hun integratiepositie,” aldus de minister.

De VVD Leiden deelt de opvatting van de minister. “Voor wie geen Nederlands spreekt is het namelijk lastig om mee te doen in de samenleving en aan het werk te gaan,” aldus Voorwald. “Wij vragen het college van burgemeester en wethouders daarom deze groep Turkse nieuwkomers een vrijwillig inburgeringstraject aan te bieden.”

Delen

8 reacties

  1. Dit meisje bij de VVD zou eens op reis moeten gaan voor jaar.
    Ga eens op bezoek bij de Leidse Nederlanders met Turkse afkomst!
    Schaamteloos deze open deur!

  2. Wie gaat het allemaal betalen? Heeft Leiden geld over? Of komen er verkiezingen aan?

  3. Bij Ottomaanse nieuwkomers is de kans 50% dat het aanhangers van de fascist Erdogan zijn.
    Dus oppassen.

  4. Begin in 2021 met de Britten c.q. arrogante Engelsen. Die wonen hier vaak al tien jaar of langer zonder Nederlands te (willen/kunnen) spreken. O nee, dat kan natuurlijk niet, verworven rechten, slappe Nederlanders, en zo. Jammer, alleen voor nieuwkomers na 31 december 2020 dan.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline