Cultuur071, 22-02-2020: Muziekonderwijs in Leiderdorp, het Leiderdorps Kamerkoor, Xavier Boot & Leids Cement

De muziekeducatie in Leiden is in een eerdere uitzending besproken. In Leiderdorp wordt de muziekeducatie verzorgd op de muziekschool Leiderdorp. Stichting MOL biedt muziekles voor iedereen, van kleuter tot pensioengerechtigde en van beginner tot voorbereidend professional. Of je nu ervaren muzikant of absolute starter bent, een passie hebt voor klassieke muziek of gewoon een lekker nummertje wilt kunnen meespelen in een bandje, het kan allemaal.    

Bernadette Pollen is docente aan de muziekschool en vertelt ons over de geschiedenis en aanbod van de muziekschool. 

https://www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Bernadette Pollen over de muziekschool in Leiderdorp.

Het Leiderdorps Kamerkoor heeft door de jaren heen een zeer goede naam opgebouwd in Leiderdorp, de Leidse regio en ver daarbuiten. Het volgende concert ‘Jubilate’ wordt op 7 maart 2020 in de Dorpskerk te Leiderdorp gegeven o.l.v. de nieuwe dirigent Angeliki Ploka. Een concert in het kader van 400 jaar Dorpskerk met werken van o.a. Tallis, Gabrieli, Purcell, Mendelssohn, Brahms en Liszt.

Bij ons in de studio zijn Caroline van Tilborg, voorzitter, en Jacqueline Kempers, sopraan van het kamerkoor. 

https://leiderdorpskamerkoor.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Caroline van Tilborg en Jacqueline Kempers over het Jubilate-concert van het Leiderdorps Kamerkoor.

Cor Knoester en Xavier Boot organiseren een 4-tal concerten met de muziek van
Philip Glass. Op 1 maart is het tweede concert van deze reeks. De concerten worden gegeven in een verborgen parel van de stad Leiden namelijk het concertzaaltje bij Emile van Leenen Piano’s. Xavier speelt in dit tweede concert met zijn vrienden van Now. Xavier Boot is een fantastische jonge pianist die ook al eerder heeft opgetreden voor Philip Glass. Xavier is vandaag bij ons te gast en vertelt ons over zijn prachtige carrière, zijn passie voor Philip Glass, zijn ontmoeting met Cor Knoester en zijn toekomstplannen. 

www.xavier.nu
Kaarten zijn via deze link te bestellen.

Joque Mulder in gesprek met Xavier Boot zijn concerten met muziek van Philip Glass.

Het is soms lastig voor de verschillende cultuurmakers in de stad gelijkgestemden op het juiste moment tegen te komen. Het cultuurfonds Leiden heeft het Leids Cement opgestart om hier een oplossing voor te bieden. Christiaan van Minnen, redacteur, en Mirjam Flik, makelaar Cultuurfonds, zijn te gast en geven uitleg over de bedoeling van dit Leids Cement en hun toekomstvisie van cultuur in onze stad Leiden.


Joque Mulder in gesprek met Christiaan van Minnen en Mirjam Flik over Leids Cement.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline