Buurtsupermarkt Superrr vertrekt uit Oegstgeest

5

Buurtsupermarkt Superrr aan de Clusiushof in Poelgeest sluit uiterlijk op 1 augustus 2020 de deuren. Dat heeft moederbedrijf Support&Co aan de gemeente laten weten. Het is de afgelopen jaren niet gelukt om van de winkel een succesvol re-integratieproject te maken en de afgelopen maanden heeft er zich ook geen overnamekandidaat gemeld. Buurtbewoners leggen zich er nog niet bij neer en doen op dit moment een poging om in het gebouw een nieuwe buurtsupermarkt te openen.


IJsbrand Terpstra in gesprek met wethouder Jan Nieuwenhuis over de sluiting van de Superrr en de gesprekken over werkervaringsplekken op bedrijventerrein De Boeg

Buurtsupermarkt Superrr kwam in 2014 naar Oegstgeest en is naast een commercieel bedrijf ook een plek voor dagbesteding. De gemeente Oegstgeest verleende de afgelopen jaren een subsidie om arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijk te maken. Voor de 3 mensen die op dit moment bij de Superrr werken en een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, gaat de gemeente Oegstgeest in overleg met re-integratiebedrijf DZB Leiden op zoek naar een andere werkplek in Oegstgeest.

Delen

5 reacties

    • Neen, Oegstgeest heeft al een Lidl. En via de broekweg rij je zo met de fiets naar de Lidl in de Merenwijk. Ook komt een tweede onstsluiting van de wijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline