Brandweer redt bewoonster bij woningbrand in Rooseveltstraat

7

In een woning aan de Rooseveltstraat in Leiden heeft donderdagavond even na 23.00 uur een brand gewoed. De brand is ontstaan in de meterkast van de woning en door de rookontwikkeling werd een rookmelder geactiveerd. De bewoonster bleek echter diep in slaap en hoorde niets van het alarm. Een alerte buurvrouw hoorde de rookmelder wél afgaan en alarmeerde de brandweer.

Pogingen van de brandweer om de bewoonster wakker te maken door op de voordeur en de ramen te bonken mislukten in eerste instantie. Toen de brandweer op het punt stond de voordeur van de woning te forceren kreeg men toch contact met de bewoonster. De brandweer heeft haar direct naar buiten begeleid.

Een ambulance is met spoed ter plaatse gekomen om de bewoonster na te kijken. Na een eerste controle bleek dat het niet nodig was om haar naar het ziekenhuis over te brengen. Wel moet ze voor vannacht elders onderdak vinden. De brandweer heeft de brand in de meterkast geblust en de woning geventileerd, maar deze kan nog niet worden bewoond.

Rond de brand zijn enkele omliggende woningen door de hulpdiensten ontruimd. Een team van Salvage is ter plaatse gekomen om de schade in de woning op te nemen. Deze stichting staat bewoners bij na een brand.

Delen

7 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline