Trajectcontrole N11 pas eind 2020 ‘aan’

70

De trajectcontrole op de N11 tussen Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn wordt pas eind dit jaar aangezet. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan onze mediapartner Omroep West laten weten.

Sinds vorige zomer staan er al nieuwe flitspalen langs de N11 tussen Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude-Rijndijk. Volgens het OM worden de twintig nieuwe trajectcontroles op N-wegen vanaf komende maandag één voor één aangezet. “Daar is elke keer drie tot vier weken voor nodig”, vertelt de woordvoerder. “We kunnen de systemen niet tegelijk testen. Daarom is het een lange periode.” De N11 staat voorlopig als laatste gepland.

Direct effect
Dat de nieuw geplaatste flitspalen al langs de weg staan heeft ook voordelen, zegt het OM. “We zien meteen effect op de plekken waar de camera’s geplaatst zijn, ook al werken ze nog niet.” Op de N11 geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

Delen

70 reacties

  • Helaas weet iedereen nu dat die flitspalen pas eind van dit jaar aan gaan. Beetje dom om dat openbaar te maken. Sommige automobilisten rijden daar als idioten en kunnen daar dus nog een tijd mee doorgaan. Ik zou zeggen, maak eind van her jaar niet de precieze datum bekend.

  • Een inwoner van Leiden op

   Gabriël Seinen, nooit geleerd dat je je gewoon aan de snelheid moet houden?

  • Goed dat je je foto bij deze achterlijke reactie hebt gezet, kan iedereen zie wie er zo dom is.

  • Een inwoner van Leiden op

   Wendy Ammerlaan, nooit geleerd dat je je gewoon aan de snelheid moet houden?

 1. Triest hoor, al die mensen, al die namen, die elkaar doorgeven dar ze nog even lekker kunnen racen. Zielig hoopje.

 2. Een inwoner van Leiden op

  U.I. TLeiden, helemaal mee eens. Misschien moet het OM even de namen van deze personen noteren en checken welke auto’s erbij horen. Kunnen ze die lieden nu alvast in de gaten gaan houden op de N11 en bekeuren. Je hoort je gewoon aan de snelheid te houden

 3. F.P. Vries De

  Maak er nu gewoon een autobaan A11 de Rijnland route bijna klaar is komt er nog meer verkeer uit de kust en Bollenstreek die dan de Rijnland route (verbinding A44 en A4) en dan de N11 naar Bodegraven en dan A12 naar de Duitse grens nemen en toeristen uit Duitsland komen zo ook hier heen. Daarom kun je er op Rekenen dat er binnen kort dagelijks file op de N11 als ze niet een paar kleine aanpassingen maken verkeerslichten weg Alphen aan den rijn en Zoeterwoude Rijndijk en aansluiting A4 ➕ vluchtstrook maken en een betere aansluiting A12. 👍🤔

  • Een inwoner van Leiden op

   F.P. Vries de, dan nog mag je er maximaal 100 km per uur rijden, dan nog rijden velen te hard en blijft het goed dat er traject controle komt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline