Paddenpatrouille Leiden gaat weer op pad

Door de warme winter is de voorjaarstrek van padden alweer begonnen. De paddenpatrouille Leiden gaat op pad om de padden, kikkers en salamanders te helpen met oversteken op de Broekweg en het Stadspolderpad. De paddenpatrouille bestaat uit een club vrijwilligers. Geïnteresseerden die willen helpen en tot medio april één avond in de week op pad willen, kunnen zich aanmelden bij Corinna Vermeulen.

De amfibieën verplaatsen zich in het donker en lopen langzaam waardoor de kans groot is dat ze worden overreden. “Misschien is dat ook de oorzaak dat er steeds minder zijn langs het drukke fietspad naar de Merenwijk”, aldus een woordvoerder van de paddenpatrouille.

Het overzetten van de dieren is een “handmatige” klus. Tegelijkertijd houdt de paddenpatrouille bij hoeveel padden, kikkers en salamanders op welke plek met de voorjaarstrek beginnen. Deze informatie wordt gebruikt om het padvriendelijke beheer van bermen en sloten te optimaliseren.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline