Klokken stadhuistoren verwijderd voor restauratie

3

Een deel van het uit 49 klokken bestaande carillon van het Leidse stadhuis is vanmorgen met een enorme kraan uit de toren getakeld. Ze worden gerestaureerd. Net als de wijzerplaten en de wijzers van de vier uurwerken op de toren. Ook de hele installatie van het klokkenspel krijgt een grote onderhoudsbeurt. Dat was hard nodig weet bestuurslid Hein van Woerden van het Leids Carillon Gezelschap: “De klokkenstoel is door roest zo aangetast dat er voor de grootste klok de afgelopen periode zelfs een luidverbod gold. Die weegt zesduizend kilo en het gevaar bestond dat hij los zou raken.”

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Delen

3 reacties

  1. So glad that the bells are being restored. While a student at the university, the carillon kept me abreast of the time while doing research in the university library. The bells became old friends…many years ago!

  2. Als je de foto bij het item ziet zou je denken dat alle klokken als oud ijzer naar de schroothoop gaan…..

  3. Rare gewaar wording als je even wil kijken hoe laat het is ,en de kloken zijn er niet

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline