Bijzondere samenwerking Naturalis en Jacobs Douwe Egberts

5

Koffie- en theeleverancier Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional en Naturalis Biodiversity Center gaan de komende vijf jaar samenwerken aan een duurzaamheidsprogramma. Beide partijen streven ernaar de biodiversiteit in de natuur te verbeteren en beschermen. Ze slaan de handen ineen om te werken aan bewustwording over biodiversiteit bij een breed publiek.

Algemeen directeur van Naturalis, Edwin van Huis, is verheugd over de samenwerking: “Zowel in het museum als in het retailkanaal wordt gezocht naar educatieve mogelijkheden om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Jaarlijks leren zo’n 65.000 scholieren in het museum over het belang van biodiversiteit en rijkdom in de natuur”.

Vanuit de samenwerking met JDE professional wordt onderzoek gedaan naar een duurzamer teeltproces van de groene koffieboon. Wetenschappers van Naturalis starten met een onderzoek naar koffiesoorten die beter bestand zijn tegen veranderende klimaatinvloeden. Ook worden boeren ondersteund bij duurzame teelt van koffiebonen. ”Het onderzoek vanuit Naturalis is een mooie toevoeging aan ons duurzaamheidsprogramma.” Aldus Bas Stok, manager Corporate Responsibility bij JDE professional.

 

 

 

Delen

5 reacties

 1. Geval van “greenwashing” door DE met hulp van Naturalis? Worden met “educatieve mogelijkheden” feitelijk mogelijkheden voor reclame voor DE-producten bedoeld? Gaat het om kleine zelfstandige koffieboeren met eigen plantages, coöperaties of grootgrondbezitters? DE scoort trouwens slecht wat betreft duurzaamheid. Dat hadden ze lang geleden al kunnen veranderen als ze hadden gewild.
  Museum Boerhave min of meer afhankelijk van Shell, Natutaris dito van DE? Dat zou geen goede ontwikkeling zijn en slecht voor de wetenschap.

  • Dus DE is slecht om dat het niets deed aan duurzaamheid en nu ze gaat samenwerken met wetenschappers die er verstand van hebben is het ook niet goed………
   Veel (grote) bedrijven nemen stappe in verantwoord ondernemen, maar er zijn dan altijd weer azijnpissets als Frits die het alleen maar zien als reclame. Ze zijn nu eenmaal bekend en ja je zoj gek zijn als je dat onbdnut laat, maar ben je daarom slecht?

   • Je moet niet kritisch zijn niet gelijk bestempelen met alleen maar negatief om het negatief zijn. Kritisch is goed, moeten we blijven doen en dat kan negatief klinken inderdaad. Je kan toch bedenkingen uiten of iets hypocriet is of niet, daar kan je dan over praten, beter dan gelijk denken “o wat mooi allemaal”.

 2. Natuurlijk!! Bij elke mogelijk positieve innovatie en research valt er wel weer een negatief geluid te bedenken.
  Het lijkt mij een prima idee deze samenwerking: alle vertrouwen in de zo gemotiveerde medewerkers van Naturalis – wat een geweldig ingericht gebouw en met zorg samengestelde tentoonstelling ! – en het management van Jacobs Douwe Egberts.Heel veel succes gewenst !

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline