Juultje Kruithof wint Leidse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

De eerste Leidse voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd is gewonnen door Juultje Kruithof van montessorischool Apollo in Leiden. Met haar overwinning vertegenwoordigt Juultje binnenkort Leiden/Leidendorp in de regionale finale.

Volgens de jury las Juultje in een heel prettig leestempo een fragment voor uit het boek “De dikke Lena Lijstje” van Francine Oomen. De jury vond ook dat het stuk dat Juultje voordroeg goed gekozen en waarbij ze de emoties goed overbracht op het publiek.

Tweede ronde
Met de overwinning is Juultje de eerste voorlezer die doorgaat naar de kwartfinale. Woensdag 19 februari is de tweede lokale voorronde met schoolkampioenen uit Leiden en Leiderdorp.

Dan lezen scholieren van de volgende scholen voor: Brede School de Arcade, O.B.S. de Meerpaal, IBS Er-Risèlèh, RKBS De Singel, De Lorentzschool, Vrije School Mareland en O.B.S. De Morskring. De jury bestaat uit Valéria Nagy (jeugdboekhandel Silvester), Souhailla Harsal (programmamedewerker bij stichting JES Rijnland) en Saskia ten Houten (projectleider Bibliotheekvernieuwing bij BplusC).

Het programma op woensdag 19 februari begint om 13.30 uur en eindigt om 16.15 uur. De winnaar wordt rond 16.00 uur bekendgemaakt en gaat samen met de winnaar van de eerste ronde naar de kwartfinale op zaterdag 28 maart in BplusC Het Leidse Volkshuis.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline