Cultuur071 15-02-2020: Het Hundertwasserhuis, Theater Imperium, Peel Slowly and See & Kameleon Zoeterwoude

Op Swetterhage in Zoeterwoude wonen en werken 320 mensen met een verstandelijke beperking. Het dagbestedingsgebouw is verouderd en past niet meer binnen deze tijd. In plaats van een ‘gewoon’ nieuw gebouw, dromen zij van een sprookjesachtig gebouw van de bijzondere kunstenaar Hundertwasser. Dit project kan enkel tot stand komen door een grote fondsenwervingsactie. Sandra Larsen, projectleider  en Lenette Wayenberg, werving fondsen, zijn bij ons in de studio om te vertellen over dit bijzondere project. 

https://hartvoorhundertwasser.nl/

Joque Mulder in gesprek met Sandra Larsen en Lenette Wayenberg over het Hundertwasserhuis.

In het weekend van 22 februari wordt voor de tiende keer het festival Peel Slowly and See gehouden. En dit jaar is het extra speciaal, omdat het op 3 locaties in de stad wordt gehouden, namelijk Scheltema, Marktsteeg 10 en Gebr. de Nobel. Marcel van Schooten is samen met een groot team organisator van dit bijzondere evenement en vertelt er alles over in onze uitzending.

Joque Mulder in gesprek met Marcel van Schooten over Peel Slowly and See.

Theatergroep Imperium speelt vanaf 21 februari het stuk “Waakhondje”, een luchtig rouw-sprookje. Het stuk vertelt het verhaal van de zusjes Evi en Mara. Zij moeten na de dood van hun vader de draad weer oppakken. En dat moet ook wel, want moeder komt haar bed niet meer uit. Waakhondje is een tragikomisch sprookje over de dood en over woorden geven aan rouw. Dat klinkt zwaar, maar de tekst van Wittenbols is juist erg licht. De actrices Laurike In ‘t Veld en Lidewij Gerits spelen beide een hoofdrol en zijn in onze uitzending. 


Jos Nijhof in gesprek met Laurike in ’t Veld en Lidewij Gerits over ‘Waakhondje’, van Theater Imperium.

In Zoeterwoude op het Kosterspad nr 3 zit het atelier van Teken- en schildersvereniging de Kameleon gevestigd. In dit atelier worden de cursisten begeleid door professionele docenten in verschillende cursussen en workshops. Bea Broos en Piet Smittenaar zijn twee van de drijvende krachten die deze vereniging rijk is. Beiden geven ook les en leggen uit wat de kracht is van de vereniging. 


Jos Nijhof in gesprek met Bea Broos en Piet Smittenaar over atelier de Kameleon.

Beluister hier de hele uitzending van 15 februari 2020.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline