20 jaar textielkunst in Museum Het Leidse Wevershuis

1

Textiel is de passie van Marijke van Welzen en zij maakt onder het label ART2WEAR kunstzinnige kleding en accessoires. Van Welzen exposeert vanaf 20 februari haar textielcollages in de tentoonstelling “20-02-20” in Museum Het Leidse Wevershuis.

Sinds 2000 maakt Van Welzen textielcollages, veelal gebaseerd op sprookjes en verhalen, een land of aan de hand van een bepaald lapje of een kleur. De basistechnieken textiel bewerken heeft Van Velzen van haar moeder geleerd. Als tiener maakte zij haar eigen kleding van oude gordijnen en tafellakens die haar oma geborduurd had.

“20-02-20”
Tegenwoordig begint een nieuw werk met het verzamelen van materialen: allerlei lapjes, applicaties, sjablonen, stempels, kraaltjes, band en kant belanden op een grote stapel. Daarna werkt Van Welzen heel intuïtief en “tekent” met behulp van vele kleine lapjes en de gekleurde naaimachinedraad de voorstelling.

Deze diashow vereist JavaScript.

De tentoonstelling 20 jaar textielkunst “20-02-20” is van af 20 februari tot en met 19 april te zien in Museum het Leids Wevershuis:

Delen

1 reactie

  1. Beste Marieke,

    Naar aanleiding van dit artikel wil ik je vragen of je geinteresseerd bent in wol.
    Ik heb wol op klossen uit de fabriek van mijn grootouders uit Tilburg.
    Ik heb ze lang bewaard, voor het geval ik er nog iets mee zou willen doen.
    Dat is nu al heel lang. Te lang
    Dus als jij ze wilt hebben, wil ze graag aan je geven

    Met vriendelijke groet

    Emelie van Spaendonck

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline