Winnaar Lisa Ostermann Leids Cabaret Festival drie keer in de prijzen

1

Lisa Ostermann heeft gisteravond in de finale van het Leids Cabaret Festival zowel de juryprijs, de publieksprijs als de studentenprijs in de wacht gesleept. De vakjury roemde de manier waarop Ostermann haar show in elkaar gezet had en soepel doorspeelde. De winnares nam het in de finale op tegen Thjum Arts en De Vriendendienst.

De Studentenprijs werd ook gewonnen door Lisa Ostermann. Zij mag tijdens de Leidse introductieweek, de El Cid week, optreden bij de Augustinus, de studentenvereniging waar ‘het Leids’ in 1978 is ontstaan. De studentenjury, bestaande Michelle Tjioe (L.V.V.S. Augustinus), Stijn Vugt ( A.L.S.V. Quintus), Joosts Seitzinger (SSR-Leiden), Hugo van Weerd (L.S.V. Minerva), Imme van der Leij (L.S.V. Minerva), kon kiezen uit één van de acht festivaldeelnemers. De Studentenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer (Meiers van Myjer).

Gistermiddag schoven de finalisten in de Leidse Schouwburg ook al aan bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. (Foto: Chris de Waard).

Lisa Ostermann studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daaraan voorafgaand studeerde ze af aan het Conservatorium in Haarlem (zang, richting muziektheater). Lisa schrijft en speelt, naast haar eigen materiaal, af en toe voor anderen, zoals Het Klokhuis, waarvoor ze samen met Jordy Vogelzang sketches over uitgerangeerd zangduo Cor en Hilda schrijft, maakt en speelt.

Haar programma ‘’Wat de ander wil horen’’ is een mix een mix van scherpe grappen, liedjes en onverwachte wendingen. Ook zijn er sexy dancebreaks (als Lisa een goeie dag heeft). ‘Wat de ander wil horen’ gaat over hoe prettig het is om te pleasen en zelf niks te vinden. Over hoe rustgevend en duidelijk het is om altijd mee te gaan in wat anderen zeggen dat je moet doen en in wat je van huis uit geleerd hebt. Over wat een gedoe het is om dat niet te doen; om je uit te spreken. Als je überhaupt al iets vindt.

Finalistentour
Op woensdag 4 maart gaan alle drie de finalisten beginnen met hun tournee langs de theaters in Nederland. De finalistentour gaat langs ruim veertig theaters. De drie finalisten doen op die avonden de finale nog eens dunnetjes over. Zij spelen allemaal 25 minuten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

1 reactie

  1. Ja leuk voor Lisa, heb haar optreden zelf niet gezien maar op TV hoorde ik haar spreken en het verhaal dat ze nu eens meer haar eigen lijn ging volgen kreeg dus gelijk knallend resultaat.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline