Stichting Hartekind verkoopt in Leiden rozen voor kinderen met hartafwijking

Ook dit jaar zette Stichting Hartekind zich op Valentijnsdag in voor kinderen met een hartafwijking. Op de Haarlemmerstraat ter hoogte van de Hartebrugkerk werden vandaag 500 rode rozen verkocht aan voorbijgangers. Het geld dat de rozenverkoop oplevert, besteedt Stichting Hartekind aan wetenschappelijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Jaarlijks worden er in Nederland 1500 kinderen met een hartafwijking geboren. De actievoerders verkochten dit jaar 500 rozen aan voorbijgangers.


Kim van Niekerk in gesprek met Jeroen van Beelen over rozenverkoop in Leiden voor Stichting Hartekind.

Doodsoorzaak nummer één
“Heel veel mensen weten niet dat een hartafwijking doodsoorzaak nummer één is voor kinderen onder de 16 jaar”, vertelt Jeroen van Beelen, één van de actievoerders van dit goede doel. Stichting Hartekind heeft als doel om de levenskwaliteit van kinderen met een hartafwijking te verbeteren. “We willen vandaag in Leiden naamsbekendheid onder de mensen creëren en vijfhonderd rozen verkopen. Heel veel mensen hebben nog niet gehoord van onze stichting en vandaag willen we mensen vertellen hoe belangrijk het is om geld te geven aan Stichting Hartekind”, legt Van Beelen uit. Niet alleen in Leiden, maar in heel Nederland worden vandaag op meerdere plekken rozen verkocht voor dit doel.

‘Dertig procent, we hebben je gemist’
Dit jaar is ‘Dertig procent, we hebben je gemist’ het thema van Stichting Hartekind. “Die dertig procent staat voor de twintig weken echo die voor ouders vaak erg leuk is, maar bij dertig procent wordt in deze echo gemist dat het kind een aangeboren hartafwijking heeft. Als het kind geboren wordt, zijn we vaak te laat”, legt Van Beelen uit. Hij voegt daaraan toe dat het nu vaak al beter gaat in die twintig weken, waardoor dokters al een plan kunnen maken zodat de overlevingskans van het kind groter wordt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline