Jubilerende IJsclub Zoeterwoude organiseert extra Groene Hardloop

1

De IJsclub Zoeterwoude organiseert dit jaar een extra Groene Hardloop. Naast de traditionele loop op de laatste zondag in september (27 september 2020) is er op zondag 29 maart een extra editie gepland. Deelnemers kunnen 12,5 of 25 km wandelen door het Groene Hart bij Zoeterwoude. Hardlopers kunnen op de skeelerbaan van de ijsclub terecht waar een kortebaan sprintwedstrijd (125 m) plaatsvindt.

Jubileum
Dit jaar bestaat de IJsclub Zoeterwoude 125 jaar en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Tijdens de voorbereidingen kwam de commissie die zomers de Groene Hardloop organiseert tot de conclusie dat de loop op 29 maart 2020 exact 12,5 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd. Om daar niet aan voorbij te gaan kwam men op het idee om een extra editie te organiseren. De kortebaan sprint is nieuw, maar past volgens de organisatie goed bij de vereniging. “Zo deden we dat (ongeveer) op de schaats in vroeger tijden, toen er nog regelmatig ijs lag op de Noord AA, Dus haal je hardloopschoenen uit de kast en ga de strijd aan met je vrienden/vriendinnen”, stelt een enthousiaste vrijwilliger van de club.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline