Gigantisch graafwiel tunnelboormachine Rijnlandroute naar boven getakeld

2

De gigantische tunnelboormachine die de eerste tunnel van de Rijnlandroute heeft gegraven, is uit de ontvangstschacht in de Stevenhofpolder omhoog getakeld. Het was een flinke klus om het graafwiel dat een gewicht van 150 ton en een doorsnede van elf meter heeft uit de bouwput te krijgen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Door de weersomstandigheden bleef het ook nog even spannend wanneer het takelen precies kon worden uitgevoerd, maar inmiddels is de klus succesvol geklaard.

Het graafwiel is in drie delen gedemonteerd en naar het beginpunt van de tunnel vervoerd. Later zal vanaf daar worden begonnen met het boren van de tweede tunnel, voor het verkeer in tegengestelde richting. Het boorschild met de motoren en de robotarm die de tunnelsegmenten plaatst, moeten nog naar boven worden gehaald.

Delen

2 reacties

    • Nee, dezelfde kant op!
      Als je de berichtgevingen niet leest, plaats dan ook geen reactie.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline