Eerste Leids curlingkampioenschap in de Schaatshal

9

De Leidse Schaatshal en de Nederlandse Curling Bond organiseren een curlingtoernooi in Leiden. Dit “Eerste Leidse Open Curling Kampioenschap” vindt plaats op zondagmiddag 22 maart. Belangrijkste doel is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de curlingsport.

Het toernooi richt zich op mensen zonder een achtergrond in het curlen. Zij krijgen een laagdrempelige kans om te ervaren hoe de sport werkt, wat de regels zijn en wat voor technieken erbij komen kijken. Iedereen kan zich inschrijven, per team van vier of vijf personen of individueel. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website van de Schaatshal Leiden.

Curling is een sport waarbij twee teams tegen elkaar strijden om de meeste punten. Hiervoor moeten ze elk een aantal curlingstenen over het ijs naar een doel schuiven. Door het ijs voor of naast de steen te bezemen, kan de steen worden gestuurd.

Delen

9 reacties

  1. haha bestaat dat nog steeds? grappig spelletje om 1 x te doen maar neem het ajb niet serieus.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline