Bollenasiel weer geopend in Leiden, Zoeterwoude en Voorschoten

1

Uitgebloeide bloembollen kunnen ook dit jaar weer worden ingeleverd in Leiden, Zoeterwoude en Voorschoten. De bollen worden in de herfst opnieuw geplant op verschillende plekken in de regio door mensen met een beperking. De bedoeling is dat ze volgend jaar de lente extra opfleuren. De exemplaren die vorig jaar zijn gepland, fleuren dit voorjaar de regio op.

Eveline, deelnemer van IBG Cronesteijn, heeft de inzamelbak in Voorschoten beschilderd. (Foto: Gemiva SVG).

Margreeth van Dam is bedenker van het bollenasiel. Ze is begeleider bij IBG Cronesteijn, een intensieve begeleidingsgroep voor mensen met een verstandelijke beperking, ernstige vormen van autisme en psychische aandoeningen. “Het planten van de bollen is voor onze deelnemers een leuke activiteit en het is duurzaam, want het zorgt voor minder afval”, vertelt ze. Deelnemer Hans Noort is dan ook trots op zijn werk: “Het is hard werken, maar als de bollen straks in bloei staan, ga ik zeker kijken.”

Bij het inleveren van uitgebloeide bollen is het belangrijk dat de bladeren er nog aan zitten. Door die bladeren kan de bol nieuwe energie opdoen om nog een jaar te bloeien. Alle soorten bloembollen zijn welkom. De inzamelplaatsen in Leiden zijn Hoeve Cronesteijn in park Cronesteyn, de Zuidwester aan de Kennedylaan 116 en de kinderboerderij in de Merenwijk. De Zuidwester is alleen tussen 9.00 uur en 15.00 uur geopend en de kinderboerderij tussen 8.00 uur en 16.30 uur. In Zoeterwoude kunnen de bloembollen naar de Blankaartweg 2, het terrein van Swetterhage. Voor het eerst worden er dit jaar ook bollen ingezameld in Voorschoten. De inzamelbak is te vinden bij de Natuurspeeltuin aan de Veurseweg.

De inzameling gaat uit van Gemiva SVG, een instelling die in heel Zuid-Holland zorg en begeleiding biedt aan mensen die tijdelijk of helemaal niet zelfstandig kunnen leven.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Cor van der Velden

Je bent nu offline