Leidse hoofdverdachte sextortion-zaak op vrije voeten

25
De 22-jarige Kasra S. E. uit Leiden die verdacht wordt van de afpersing van tientallen jongeren met naaktbeelden wordt vrijgelaten. De man zat sinds november vast omdat hij samen met zeventien andere verdachten 39 mensen zou hebben afgeperst, waarbij ze meer dan een ton zouden hebben verdiend. De andere verdachten waren eerder al vrijgelaten. Dat meldt mediapartner Omroep West.

De achttien verdachten zouden 39 slachtoffers hebben gemaakt, waarvan er 25 aangifte hebben gedaan. Eerder gaf de politie al aan dat er mogelijk meer slachtoffers zijn, maar dat die uit schaamte hun mond zouden houden. De Leidenaar die dinsdag voor de rechter stond, was als enige meerderjarig. De rechtszaken van de minderjarigen worden achter gesloten deuren behandeld. Sinds april vorig jaar benaderden ze hun slachtoffers via social media. Ze hadden het vooral gemunt op jonge jongens. De verdachten deden zich daarbij vaak voor als vrouw. Als ze het vertrouwen van hun slachtoffers hadden gekregen, vroegen ze om een naaktfoto.

Zodra ze daarop ingingen, dreigden de afpersers de beelden openbaar te maken als de slachtoffers geen geld zouden overmaken. Het ging om bedragen van een paar tientjes tot duizenden euro’s. Slachtoffers die daadwerkelijk geld overmaakten naar de verdachten werden niet met rust gelaten, maar juist verder onder druk gezet om nog meer te betalen. “Ik besef dat ik fout zit”, verklaarde de verdachte dinsdag. “Ik heb er spijt van. Die andere jongens zijn niets van mij. Ik ken ze niet.”

Nepaccounts
De jonge verdachten waren volgens het Openbaar Ministerie opvallend goed georganiseerd. Ze hadden de taken onderling verdeeld. Sommigen hielden zich bezig met de nepaccounts, anderen persten de slachtoffers af en soms zochten ze ook contact met vrienden of kennissen van het slachtoffer om extra druk uit te oefenen. Weer andere verdachten stelden hun bankrekening beschikbaar om het geld te innen.

De 22-jarige verdachte behoorde tot de groep die zijn bankrekening beschikbaar gesteld zou hebben. Volgens justitie is dit tien keer gebeurd, waardoor hij een onderdeel is van een criminele organisatie. “Betrokkenheid bij heel nare feiten”, betoogde de officier. “Hij wordt gezien als een volwassen man die op een geraffineerde manier heeft gehandeld.” De officier vond daarom dat de verdachte vast moet blijven zitten tot aan de rechtszaak.

Werk en school belangrijk
De rechter ging hier niet in mee. De verdachte werkt in een kapperssalon en volgt een mbo-opleiding. “Werk en school zijn belangrijk en de andere verdachten zijn al los”, zo verklaarde de rechter. De voorlopige hechtenis wordt daarom per donderdag opgeschort. Wel mag de verdachte geen contact opnemen met de andere verdachten in de zaak. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak inhoudelijk behandeld gaat worden.

Delen

25 reacties

  • Een kapsalon waar ik nooit zou komen denk ik zomaar.
   Hardleers volkje diegene die foto’s op internet zetten die je ouders liever niet zien. Deze prinsen moeten na financieel te zijn benadeelt een flinke draai om de oren krijgen. Misschien is de les dan duidelijker. Oh shit dat mag dan weer niet!

    • Jan ik heb ze ook bij jou in je uitkeringshol naar binnen zien gaan om te vergaderen over duistere zaakjes maar dat mag de rest hier zeker niet weten hé mafklapper!!

  • Harold slinger op

   Hij werkt bij(( MAGIC HAIRZ ))in de Breestraat en bij de Stationstraat naast de AK-AL

   • Ben jij deel van dat tuig dan en kom je zelf daar dan dat je dat weet? Ik namelijk wel en dat verklaart dat je niet weet waar je het over hebt. Niet met modder gooien voordat je weet waar je het over hebt.

    • Je gooit zelf met modder . Je bent zeker de eigenaar die de naam van ze zaakje omhoog wilt houden. Je moet de realiteit gewoon accepteren. Afschuwelijke tent de politie moet daar eens een x binnen vallen om al die boefjes te pakken.

  • Het rechtssysteem is helemaal losgeslagen hier in Nederland. Minderjarig of niet, ze weten verdomd goed wat ze doen. Wat de slachtoffers is aangedaan telt blijkbaar niet mee.

 1. Bass van Veen

  Werkt in een kapsalon en gaat naar school?
  Na zo iets wil je zo iemand toch niet in je school of in je salon hebben lopen 😂
  Er af trappen, ontslaan en opsluiten 👋

 2. hij werkt dus of bij kapsalon /magic.Hair..of bij Ak-AL..als ik het zo lees..nu daar dus niet naar toe gaan !Dit soort tuig wordt door de rechter zo maar weer op straat gezet..Criminelen hebben vrij spel in dit land,dankzij rechters die gestoord zijn!

  • Iemand,de heer/mevrouw/pseudoniem H. Slinger, verspreidt een gerucht. Dat wordt door u dus niet alleen voetstoots voor waarheid aangenomen, maar u neemt ook nog eens niet de moeite om goed te lezen. H. Slinger oreert ongefundeerd over Magic Hairz en een kapsalon náást de Ak-Al op de stationsstraat (sic).
   Uw onderbuik heeft geen feiten nodig maar wordt graag gevoed met geruchten en halve waarheden?

 3. En hoe zou die rechter zijn uitspraak zijn als dit zijn 13 jarige dochter zou overkomen door dit gajes?Ook weer dit tuig gewoon vrij laten en de kans geven dit wederom te gaan doen?Dacht het niet!

  • In dat geval zal de rechter zich verschonen en het aan de kennis en kunde van een collega overlaten en niet aan de willekeur van het volksgericht achter een toetsenbord.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline