Cultuurfonds Leiden zoekt opvolger voor cultuurmakelaar Mirjam Flik

4

De termijn van de Leidse cultuurmakelaar Mirjam Flik loopt ten einde. Later dit voorjaar neemt ze afscheid en dus is het Cultuurfonds Leiden op zoek naar een opvolger die vanaf april drie à vier dagen per week in Leiden aan de slag wil als initiatiefrijke, eigenwijze en inspirerende bruggenbouwer. Een verbinder tussen allerlei partijen die zich bezighouden met kennis en cultuur.

Leidraad is de onlangs vastgesteld cultuurnota voor de periode 2020-2023. “Maar de artistieke autonomie van de cultuurmakelaar is vanzelfsprekend, en dat geldt ook voor samenwerking met andere organisaties, zowel binnen als buiten de culturele sector”, zo staat in de vacature.

Het Cultuurfonds Leiden is ruim tien jaar geleden opgericht en heeft als doel het versterken van de Leidse cultuur en de Leidse cultuursector. De Gemeente Leiden is de voornaamste geldschieter van het Cultuurfonds, maar het Cultuurfonds staat bewust op afstand van de gemeente. De taken van het Cultuurfonds worden in de praktijk vervuld door de cultuurmakelaar, die wordt benoemd voor maximaal vier jaar.

De cultuurmakelaar werkt nauw samen met de stadscurator van het Lucas van Leydenfonds. Dat fonds gaat de komende jaren aan de slag met het realiseren van kunst in de openbare ruimte en valt onder hetzelfde bestuur als het cultuurfonds.

Delen

4 reacties

    • Inderdaad, wanneer volgt eens een keer het eerste evaluatiemoment van de cultuurmakelaar en het Lucas van Leydenfonds? Het CDA had al eens eerder aangegeven grote bedenkingen te hebben bij het Lucas van Leydenfonds als potje voor het invulling geven aan de kunst in de openbare (Leidse) ruimte. Met name de graai die men bij de begrotingsbehandeling voor de dekking deed uit de reserve van BplusC zorgde bij de christendemocraten voor de nodige verwondering. https://www.cda.nl/zuid-holland/leiden/actueel/nieuws/geld-moet-terug-naar-bplusc/

  1. Mooi moment om de overbodige functie per direct te schrappen. Dit aso college kan haar prioriteiten beter anders stellen, zoals het leggen van de focus op armoedebestrijding, ouderenzorg, wegwerken van tekorten bij de jeugdzorg etc. etc.

    • Geraldine Huis op

      Oke, welke overbidge activiteiten heeft het cultuurfonds dan ontplooid in de afgelopen jaren?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline