FNV akkoord met cao-bod Heineken: Acties rond carnaval afgeblazen

3

FNV leden zijn akkoord met het nieuwe cao-bod van Heineken. De bierbrouwer heeft het nieuwe cao-bod, na een onderhandeling van ruim vier maanden en na dreiging van acties van medewerkers rondom carnaval, op tafel gelegd. De medewerkers zijn akkoord gegaan met een structurele loonstijging van totaal 7,5 procent in twee jaar. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over een zware beroepenregeling en de prestatiebonus geldt nu ook voor uitzendkrachten die langer dan één jaar bij Heineken in dienst zijn.

“Medewerkers hebben laten zien dat zij niet akkoord gingen met verslechteringen en een fooi. Door samen sterk te staan, ligt er een nu een pakket met betere afspraken die meer rechtdoet aan de Heinekenmedewerkers”, vertelt Jet Grimbergen, bestuurder FNV Voedingsindustrie. Met dit akkoord zijn een aantal verslechteringen voorkomen. Heineken wilde het individueel roosteren introduceren, de toeslag voor de zaterdag en de zondag gelijktrekken, en uren de waarop toeslag wordt ontvangen verminderen. “Door deze maatregelen zouden roosters goedkoper en flexibeler worden. Dat hebben we nu dus kunnen voorkomen,” zegt Grimbergen.

De dreiging om rond carnaval actie te voeren gaat met dit akkoord niet door. Het nieuwe akkoord loopt van tot 1 januari 2022 en geldt voor Heineken Nederland waar ongeveer 2500 mensen werken.

Delen

3 reacties

  1. Een Leids burger op

    Altijd mooi als belangenbehartigers van medewerkers enerzijds en de werkgever anderzijds overeenstemming kunnen bereiken. En er geen acties meer nodig zijn.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline