Cultuur071 (08-02-2020): Cultuureducatie bij BplusC, the Rockschool & Oukje den Hollander

BplusC, dé organisatie voor kennis, kunst en contact in Leiden en omstreken is al jaren een begrip. BplusC biedt binnen- en buitenschoolse cursussen en workshops op allerlei gebieden van kunst en cultuur. Vandaag zijn Vivian Wesselingh en Vera Klunne in de studio. Vivian Wesselingh vertelt over het aanbod cultuureducatie buiten schooltijd en Vera Klunne over het  aanbod cultuureducatie onder schooltijd.


Jos Nijhof in gesprek met Vera Klunne en Vivian Wesselingh over muziekeducatie bij BplusC.

Onze tweede gast is Ludwig Smith, eigenaar van The Rockschool Leiden. Acht jaar geleden is The Rockschool geopend. Vanaf de start is deze voor meerdere pupillen de basis geweest voor hun succesvolle carrière. Wat is de magie van The Rockschool en waar komt de passie voor muziek vandaag bij Ludwig? Jos Nijhof stelt deze vragen tijdens dit interview.


Jos Nijhof in gesprek met Ludwig Smith over The Rockschool.

In Leiden hebben we de schrijver Ilja Leonard Pfeiffer en om de hoek geboren in het LUMC Oukje den Hollander. Deze combinatie heeft de prachtige cd Idyllen opgeleverd. Oukje zingt op deze cd de gedichten van Ilja met prachtige muziek. De loopbaan van Oukje is gestart op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Master Singer/Performer aan de Toneelschool en Kleinkunst-academie Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam. In 2019 was ze de winnaar van ‘3 voor 12 Leiden Popsong van het jaar 2019′.  Joque en Jos hebben een gezellig gesprek met dit grote talent.


Joque Mulder in gesprek met Oukje den Hollander over Idyllen.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline