PvdA en GroenLinks organiseren klimaatavond in museum Naturalis

9

De PvdA en GroenLinks in Leiden organiseren op 26 februari een klimaatavond in museum Naturalis over de wetenschappelijke kant van klimaatverandering. De laatste jaren is klimaatverandering een belangrijk gespreksonderwerp, maar tegelijkertijd roept dit fenomeen ook veel vragen op. Tijdens deze avond beantwoorden wetenschappers Benjamin Sprecher en Maarten Schrama van het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden ingezonden vragen.

Iedereen is welkom op de klimaatavond. Bezoekers kunnen zelf ook betrokken zijn bij de avond, door van te voren vragen in te zenden over klimaatverandering. Het wordt een interactieve avond met als doel om meer bewustwording en duidelijkheid over dit thema te creëren.

Praktische informatie
De klimaatavond vindt plaats op woensdag 26 februari vanaf 20.00 uur in het Live Science theater in museum Naturalis. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Tot en met dinsdag 11 februari kunnen bezoekers vragen inzenden naar vraag@klimaatavondleiden.nl.

Delen

9 reacties

 1. Johan Volkers

  Heel leuk al die mooie woorden, maar zolang GL de bouw van biomassacentrales en verdere bebouwing van Leiden ondersteunt, heb ik geen boodschap aan zo’n bijeenkomst.

 2. Politiek en wetenschap is niet een goed mix. Meningen en standpunten, soms met opoffering van eigen standpunten voor het partij belang tegenover wetenschappelijke feiten en onderzoek. Dan kan je zomaar slecht onderzoek door je strot geduwd krijgen of mooie politieke praatjes met een verborgen doel (o.a. verkiezingen). Jammer dat Naturalis zich hier voor leent.

 3. Het theater in Naturalis kun je gewoon afhuren hoor. Naturalis heeft dan niets te maken met wat er in het theater gebeurd. Onzin reactie van R dus

  • Nou nou, alles is onzin door mijn laatste zin? Je bent het er gewoon niet mee eens, dat is okee hoor maar dat moet je dan niet zo persoonlijk opvatten en gelijk onzin roepen.
   Ik denk gewoon dat het verstandig is voor de reputatie van Naturalis om het leuk en wetenschappelijk te houden, ze hebben ongetwijfeld regels en maatstaven die sommige dingen niet toelaten zoals een optreden van Rockbitch of een bijeenkomst van de Satudarah, Er zijn grenzen en ik mag dat gewoon jammer vinden dat ze dit okee vinden. Je moet gewoon een beetje realiseren dat jij ook weleens iets jammer vindt.

   • Aha, ik dacht dat je bedoelde dat Naturalis zich niet moest bemoeien met een dergelijke klimaatavond. maar je bedoeld alleen dat Naturalis haar zaal niet moet verhuren aan partijen waarvan jij denkt dat die eventueel tegengestelde belangen hebben.
    Mijn excuses. Misschien kan Naturalis jou vertaal even contacten of je het wel eens bent met hun verhuurbeleid.

    • Wij begrijpen allebei dat Naturalis hier vrij in is, Ik (maar jij ook) kan het wel jammer vinden dat dit een trend is bij wetenschappelijke centra / musea. Jij maakt er een ander verhaal van wat ik vind, trekt daar je verkeerde conclusies uit en wordt daar onredelijk van, Je reageert op jouw fictieve voorstelling van wie ik zou zijn. Een persoon die vind dat Naturalis naar mij zou moeten luisteren? Alsof ik de meest wijze beslissingen weet te nemen? Je moet een beetje kalmeren want bij irritatie lees je slecht en kan je de verkeerde radicale conclusies trekken helemaal zo achter je computer en op basis van tekst zonder emotie. Er is veel minder aan de hand dan waar je nu van uitgaat. Lees het nog eens een keer gewoon terwijl je rustig adem haalt, bakkie thee, zakkie chips, filmpje erbij..o nee geen filmpje natuurlijk dat leidt af.

     • Jezus zeg gewoon dat die NICKIE een domme internettroll is of reageer niet, te veel woorden zo

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline