Medaille Leiden Marathon in teken van Mayflower400 en Pilgrims

1

De medaille van de Leiden Marathon staat, net als de rest van de stad, dit jaar in het teken van de Pilgrims die precies 400 jaar geleden met de Mayflower400 naar Amerika voeren. Op de medaille is een afbeelding van het Leiden American Pilgrim Museum te zien. Ook zijn er twee Pilgrims afgebeeld. De dertigste editie van de Leiden Marathon vindt plaats op 9 en 10 mei.

De Pilgrims worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben vandaag de dag circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen, waaronder negen presidenten. Voordat zij Plymouth Colony stichtten, brachten zij twaalf jaar in Leiden door, vrij van religieuze vervolging door de Engelse kroon.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline