Fietser geschept op oversteekplaats Verlengde Wassenaarseweg

5

Een fietser is vanmiddag rond 17.00 uur bij een oversteekplaats op de Verlengde Wassenaarseweg geschept door een auto. De fietser is bij de aanrijding hard tegen de voorruit van de auto terecht gekomen. Na controle door ambulancepersoneel bleek dat de fietser daarbij geen verwondingen had opgelopen.

De oorzaak van het incident was het slechte overzicht op de oversteekplaats door twee verkeerd geparkeerde auto’s. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto geborgen. Voor de twee verkeerd geparkeerde auto’s is een bekeuring uitgeschreven van 95 euro vanwege het parkeren van een voertuig bij een kruising op een afstand van minder dan vijf meter.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens de afwikkeling van het ongeval was de Verlengde Wassenaarseweg ter hoogte van de Endegeesterstraatweg richting CORPUS afgesloten voor het overige verkeer.

Delen

5 reacties

    • Maar wat heb je aan haientanden als je niet kan zien of er verkeer aan komt………..

  1. JanOegstgeest op

    Er staan dar altijd auto’s in de berm nabij het kruispunt. Heb me er altijd al over verbaasd dat dat zomaar wordt toegestaan. Gelukkig komt er een extra parkeerterrein en daarmee is het hopelijk afgelopen met dat bermparkeren. Slecht zicht of niet je moet daar oppassen, automobilisten rijden er (te) hard en fietsers denken dat ze er nog wel even langs kunnen.

  2. Iris Pellikaan

    En de automobilist is verplicht 50% van de schade te vergoeden.. Ookal is het overduidelijk dat de fietser hier 100% fout zit, en toch ervoor kiest over te steken ondanks slecht zicht en verplichte haaientanden . Echt top bedacht van de overheid!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline