Zoeterwoudenaren stemmen over verkeersveiligheidsplan

Tijdens de eerste van twee bijeenkomsten over verkeersveiligheid in Zoeterwoude werd de bezoekers dinsdagavond gevraagd om te stemmen over het verkeersveiligheidsplan. De ruim 35 bezoekers werd gevraagd om, door stickers met daarop de cijfers één, twee of drie te plakken op de plattegrond Zoeterwoude, aan te geven in welke straat de verkeersveiligheid het eerste aangepakt moet worden. De stemming op het gemeentehuis in Zoeterwoude werd vooraf gegaan door een presentatie over de verkeersveiligheid in het dorp.


Robbert Beurse in gesprek met verkeerswethouder Ruud Bouter over het verkeersveiligheidsplan.

Op donderdag 13 februari stelt de gemeente dezelfde vraag aan de inwoners van Zoeterwoude Rijndijk. Deze avond wordt georganiseerd in De Goede Herderkerk en begint om 19.30 uur.

Sluipverkeer
Veel inwoners ervaren de afgelopen jaren een toename van sluipverkeer door Zoeterwoude. Verkeerswethouder Ruud Bouter herkent dit probleem: “de verbreding van de A4 en de aanleg van de Rijnlandroute hebben een aanzuigende werking. Het wordt steeds drukker op de aanvoerwegen waardoor automobilisten op zoek gaan naar alternatieven”. Samen met gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Floor Vermeulen, onderzoekt Bouter wat nodig is om de snelwegen beter bereikbaar te maken. “Een herinrichting van de N206 zou veel op kunnen leveren”, stelt Bouter.

Noordbuurtsweg
Over de Noordbuurtseweg ging Bouter al eerder met inwoners in gesprek. Om het autoverkeer af te remmen werden verschillende obstakels op de weg aangebracht. Deze blijken in de praktijk geregeld juist voor onveilige verkeerssituaties, voor met name fietsers, te zorgen. “Daar zijn we nu al mee aan de slag. De scenario’s voor mogelijke oplossingen gaan binnenkort naar de raad. Zij zullen dan beslissen wat ze er voor over hebben (financieel) om dit op te pakken”, aldus Bouter.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline