Sieboldhuis Leiden laat kat in Japanse kunst zien: “Japanners zijn dol op katten”

2

‘Neko, de kat in de Japanse kunst’ is de nieuwste tentoonstelling van Japanmuseum Sieboldhuis. Met traditionele en hedendaagse Japanse prenten, zeldzame tekeningen, objecten, rolschilderingen en hedendaagse foto’s toont het Sieboldhuis de rol van de kat in de Japanse kunst.

(Video: Robbert van Cleef van mediapartner Omroep West).

 “Japanners zijn dol op katten”, zegt directeur Kris Schiermeier van het Sieboldhuis. “Dat zie je aan bijvoorbeeld “Hello Kitty” en de YouTube-sensatie Maru de kat. En ook de kattencafe’s zijn er erg populair.”

Japankenner en samensteller van de tentoonstelling is Maureen de Vries. “We hebben vaak de neiging om Japanners neer te zetten als een beetje apart volk, maar de tentoonstelling laat zien dat dat helemaal niet het geval is. Er zijn juist veel overeenkomsten tussen Nederland en Japan als het gaat om de liefde voor de kat.”

De tentoonstelling is nog tot 5 juli te zien in het Japanmuseum Sieboldhuis. Meer informatie is te vinden op: https://www.sieboldhuis.org/

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert van Cleef

Je bent nu offline