Hulpdiensten massaal uitgerukt voor auto te water in Zoeterwoude

15

Zes brandweerwagens met onder andere twee duikteams, één ambulance en meerdere politie eenheden reageerden vanavond omstreeks 21.30 uur op een melding dat een auto in het water was beland naast de Doctor Kortmannstraat (N206) in Zoeterwoude. Ter hoogte van hectometerpaal 6,8 is de auto bij een éénzijdig ongeval in een droge greppel terecht gekomen. De bestuurster van de auto raakte niet gewond. Het voertuig is door een bergingsbedrijf geborgen. De oorzaak van het incident is niet bekend. Vanwege het ongeval werd de N206 in de richting van Zoetermeer ter hoogte van de Papeweg afgesloten voor het verkeer.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

15 reacties

  • Ingrid weerst op

   Nee? Als er een slachfoffer bijvoorbeeld (deels) onder de auto ligt dan? Of als de melding niet geheel duidelijk was?
   Hou toch eens op met direct conclusies trekken als je niet op de hoogte bent van de feiten! Je komt zo verschrikkelijk dom over nu.

   • Joh, doe is ff normaal, opgewonden standje….je lijkt wel een moslim, ook gelijk boos om alles! Je ziet toch gelijk dat het om een greppel gaat? Stom kutwijf.

  • Els Holswilder-pape ík krijg zo hier en daar ook wel eens opmerkingen over het onherkenbaar maken (‘blurren’) van bepaalde zaken op beelden. Meestal zijn dat opmerkingen over het onleesbaar maken van kentekens, want “dat moet van de privacy wet”. Qua beleid inzake het blurren van kentekens sluit ik mij aan bij mijn collega’s van nieuwssite Regio15.

   Laten ik een paar zaken duidelijk maken:

   – Een autokenteken is een openbaar gegeven. Daarom zitten ze ook zo duidelijk leesbaar aan de buitenkant van elke auto. Met hele grote letters. Zowel aan de voor- als aan de achterkant. Als ze niet leesbaar zijn, krijg je zelfs een bekeuring.

   Een bekende kan een bepaalde auto misschien herkennen aan het kenteken (“dat is de VW Golf van Henkie”), maar ‘de gewone man’ kan niet op basis van het kenteken de naam van de kentekenhouder erbij zoeken. Bovendien kunnen bekenden van een bestuurder zijn/haar auto net zo goed herkennen aan stickers van de Efteling, aan die roestplek op de achterklep, aan het konijnenpootje wat aan de binnenspiegel hangt. Met andere woorden: ook als ik het kenteken blur, is dat geen garantie dat de auto niet herkend wordt door vrienden en bekenden. Het is dus simpelweg niet altijd te voorkomen dat een auto herkend wordt als ‘de auto van…’;

   Er is geen enkele wet die het publiceren van een beeld met een leesbaar kenteken verbiedt. Ook niet als de bestuurder ervan is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol, om maar wat te noemen.

   In sommige gevallen zal ik, zoals ik eerder al aangaf, het kenteken toch onleesbaar maken. Maar dit doe ik alleen als er bijvoorbeeld sprake is van ernstig letsel, als ik vermoed dat het slachtoffer zwaar gewond is geraakt of zelfs is omgekomen.

   Voor méér informatie over het beleid hiervan, bekijk de onderstaande pagina van onze collega’s van Regio15 eens. 😉 https://www.regio15.nl/53-over-regio15/22715-het-onherkenbaar-maken-van-beelden

  • Oke, als het jou overkomt zullen we wat minder materieel sturen. Pech als je dan onder e auto terecht bent gekomen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline