Ontmoetingsplaats De Buren als eerste verhuisd naar Zoeterwouds Cultuurhuis

Ontmoetingsplaats De Buren in Zoeterwoude-Dorp is verhuisd. Zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers hielpen vrijdag mee om de inboedel in twee uur te verhuizen van Dorpsstraat 6 naar Dorpsstraat 19, het toekomstige Cultuurhuis, aan de overkant van de straat. Ontmoetingsplaats De Buren is de eerste bewoner van het Cultuurhuis, dat in maart officieel opent.

“In optocht gingen we achter de muziek aan. Het was gezellig druk, inclusief burgemeester Liesbeth Bloemen en wethouder Ruud Bouters. We gaan hard aan de slag om weer een gezellige ontmoetingsplaats te realiseren”, vertelt een van de vrijwilligers van de ontmoetingsplaats. De komende weken wordt de ruimte verder ingericht en verhuizen ook de Stichting Oud Zoeterwoude en welzijnsorganisatie Zoeterwoude voor Elkaar naar het gebouw.

Tot 2013 was de C1000 supermarkt gevestigd op deze locatie. Toen de supermarkt, inmiddels als Jumbo, naar nieuwbouw verderop in de staat verhuisde, werd er in de helft van het leegstaande supermarktpand een vestiging van Kruidvat gerealiseerd. De rest van het gebouw stond jaren leeg tot de gemeente het in 2019 aanschafte voor de ontwikkeling van een cultuurhuis.

Op het nieuwe adres kunnen inwoners van Zoeterwoude weer terecht voor koffie, thee, computer- en telefoonhulp. Ook worden er opnieuw muziekmatinees georganiseerd.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline