Gesprek met de burgemeester: participatie, media-hype en kritiek op sociale media

3

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit. Deze maand blikken we terug op de grote media-aandacht die er afgelopen december was voor diverse aanrandingen in de Leidse binnenstad. Verder gaat het over de rol die bewoners hebben bij het besluit om een aantal woningen naar de Verdamstraat te verplaatsen en zegt de burgemeester weinig last te hebben van kritiek die hij krijgt op sociale media. “Daar moet je tegen kunnen als je op zo’n plek zit.”


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op de eerste maandag van februari

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Delen

3 reacties

  1. Een redelijke reactie van de burgemeester, alleen een ding: waarom hebben politici altijd zoveel woorden en tijd nodig om een antwoord te geven, ook op vragen die simpel kunnen worden beantwoord?
    In de tijd dat ik regelmatig de kroeg bezocht, waren er ook een paar mannen berucht omdat ze steeds ruzie (liefst slaand) zochten. Toen niet nieuwswaardig, het hoorde bij het risico van uitgaan. Nu hoef je alleen maar uitgebreid te twitteren en retweetten en dan klimt iedereen in de boom om zijn verontwaardiging ergens over te uiten. (Buitenlanders, politie enz).
    Bovendien bood je meisjes altijd aan om ze thuis of naar hun straat te brengen. (Dat hoorde zo, maar mag nu niet meer?) Storm in een glas water.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline