Cultuur071 (uitzending 01-02-2020): Het Sieboldhuis, Museum Volkenkunde, Stukafest & Gluren bij de Buren

Afgelopen week is de tentoonstelling “Neko de Kat” geopend in het Sieboldhuis. De kat is al jaren het favoriete huisdier in Japan. Dit is te zien aan de onmisbare iconen uit de populaire cultuur zoals Hello Kitty, de Youtube sensatie Maru de kat, de kattencafés en zelfs meerdere ‘katteneilanden. Bij ons in de studio is conservator Maureen de Vries om meer te vertellen waar de Japanse liefde voor de kat vandaan komt.

https://www.sieboldhuis.org

Joque Mulder in gesprek met Maureen de Vries over de tentoonstelling ‘Neko de Kat’ in het Sieboldhuis.

 

Met zijn vele honderden eilanden in de Grote of Stille Oceaan beslaat Oceanië meer dan een derde van het aardoppervlak. Het werelddeel begint voor de kust van Australië en loopt tot de kusten van Chili en Peru in Zuid-Amerika. Op 21 februari opent Museum Volkenkunde de tentoonstelling “Oceanië- een zee van eilanden” met stuk voor stuk Oceanische topstukken uit de eigen collectie en een reeks internationale musea zoals Musée du Quai Branly (Parijs, Frankrijk), het Lindenmuseum (Stuttgart, Duitsland) en de Auckland Art Gallery (Auckland, Nieuw-Zeeland).

Wonu Veys, conservator, is bij ons te gast en gaat in gesprek met Joque Mulder. 

https://www.volkenkunde.nl/nl

Joque Mulder in gesprek met Dr. Wonu Veys over de tentoonstelling ‘Een zee van eilanden’ van Museum Volkenkunde.

Op 6 en 7 februari 2020 vindt de twaalfde editie plaats van het Leidse culturele festival Stukafest. Stukafest is een studentenkamerfestival, waarbij in meer dan twintig studentenkamers, verspreid over de binnenstad, verschillende optredens te zien zijn. Van cabaret tot dans, van poëzie tot muziek, alles komt aan bod. Stijn van Vucht, pr-man,  en Mathyn Ressang, voorzitter, worden ondervraagd door Jos Nijhof over de komende editie en over de lange geschiedenis van Stukafest.

https://www.stukafest.nl/leiden/

Jos Nijhof in gesprek met Mathyn Ressang en Stijn van Vucht over Stukafest Leiden 2020.

Er staat een gloednieuwe editie van Gluren bij de Buren Leiden voor de deur! Op zondag 9 februari 2020 worden huiskamers door de hele gemeente omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent. Het Perzisch tapijt wordt tot podium gebombardeerd en de hoekbank tot tribune. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er optredens van rapformaties tot theatermakers en van cabaretiers tot 30-koppige koren. Kortom, voor ieder wat wils en ook nog eens gratis toegankelijk. Kyra Berris en onze eigen Floris Hessing zullen tijdens deze editie optreden en zijn vandaag bij ons in de uitzending. 

https://glurenbijdeburen.nl/leiden

Jos Nijhof in gesprek met Kyra Berris en Floris Hessing over hun deelname aan Gluren bij de Buren 2020.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline