Fietspad tussen de Maresingel en de Langegracht geopend

8

Fietsers vanuit de Merenwijk, Nieuw Leyden en Groenoord hoeven niet meer over een van de bruggen naar het centrum te rijden. Gisteren werd het fietspad over het Energiepark geopend die de Maresingel met de Langegracht verbind. Al sinds 2014 wordt er gesproken om het hek bij de dam van het voormalige NUON-, nu Uniperterrein, open te zetten zodat fietsers rechtdoor kunnen steken. Het fietspad gaat langs het Papegaaisbolwerk waar de daklozenopvang van Stichting de Binnenvest gevestigd is, zodoende moest ook die toestemming geven voor het fietspad. Nadat alle partijen overeenstemming hadden bereikt was het gisteren dan eindelijk zover dat wethouder Ashley North samen met Emmy Klooster, directeur stichting De Binnenvest en William de Jong van Uniper het fietspad officieel konden openen.

William de Jong, Emmy Klooster en Ashley North openden het nieuwe fietspad.

Het fietspad wordt voorlopig ’s nachts nog afgesloten. Zodra de daklozenopvang verhuisd is blijft het fietspad dag en nacht open.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

8 reacties

  1. Maarten de Vreugd op

    Een fijne verbinding tussen de stad en Leiden Noord, ik ben er blij mee.
    Wel jammer dat er zo’n stinkende dieselgenerator staat voor de “lantaarnpaal”. Kan dat niet anders? Het is naast de elektriciteitscentrale. Een snoertje tussen de centrale en de “lantaarnpaal” lijkt mij niet erg ingewikkeld…

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline