Uitreiking sportprijzen Zoeterwoude

In café en zalen De Meester in Zoeterwoude-dorp werden vrijdagavond voor de 33ste keer de Zoeterwoudse sporters in het zonnetje gezet. Traditiegetrouw reikte Gerard van der Hoeven verschillende prijzen uit aan sportieve inwoners die zich Zoeterwouds sporter van het jaar mogen noemen.

Aanmoediging / talent van het jaar
Bij de jeugdige sporters waren twee kandidaten genomineerd: Ben Goldsmith (14 jaar – judo) en groep C van dansschool K’dans (tot en met 13 jaar – jazzdans). De groep van K’dans kreeg de aanmoedigingsprijs. Goldsmith mag zich Zoeterwouds sporttalent van het jaar noemen.

Robbert Beurse in gesprek met Karin Pleij (K’dans) en Ben Goldsmith over de aanmoedigingsprijs en titel talent van het jaar.

Trainer van het jaar
Van de vele genomineerde trainers was Fleur Blijleven, trainster bij gymnastiek-, turn- en jazzdansverenigingen Meerburg en SJZ de enige die door van der Hoeven het podium op werd gevraagd. Het was dan ook geen verrassing dat zij de prijs voor trainster van het jaar kreeg uitgereikt.

Robbert Beurse in gesprek met trainer van het jaar Fleur Blijleven.

Sportman van het jaar
Bij de sportmannen ging de strijd tussen: Roeier Gert-Jan van Doorn (die werd waargenomen door zijn vader en coach omdat hij zelf in de Verenigde Staten verblijft) en Matyas Kopecky (die ook niet persoonlijk aanwezig kon zijn omdat hij momenteel fietst in het wereldkampioenschap veldrijden in Zwitserland). Kopecky werd tweede, van Doorn daarmee eerste en dus Zoeterwoudse sportman van het jaar. Vader Anne nam de prijs voor zijn zoon in ontvangst.

Linda Mooijman en Robbert Beurse in gesprek met Anne van Doorn en coach Ed Maan over roeier Gert-Jan van Doorn.

Sportvrijwilliger
Voor de sportvrijwilliger waren drie Zoeterwoudenaren genomineerd. Mike de Rooy is actief op social media voor voetbalvereniging Meerburg en geeft trainingen bij de jeugd. Monique Pieterse is vrijwilliger en bestuurder bij voetbalvereniging SJZ. Johan van Velzen is al 50 jaar actief bij tennisvereniging ZTC. Nadat van der Hoeven alle genomineerden uitgebreid in het zonnetje had gezet mocht hij twee prijzen uitreiken. Mike de Rooy werd benoemd tot jeugd sportvrijwilliger van het jaar. Namens de Zoeterwoudse VVD-fractie mocht Kitty de Lange bekendmaken dat Johan van Velzen de sportvrijwilliger van het jaar geworden is.

Linda Mooijman in gesprek met Mike de Rooy over zijn werk als jeugd sportvrijwilliger van het jaar.

Sportvereniging van het jaar
Fietsmaatjes Zoeterwoude bestaat pas twee jaar maar fietste in 2019 op hun drie duo-fietsen 545 keer per jaar met hun deelnemers rond. Reden voor de jury om hen uit te roepen tot sportvereniging van het jaar. “De blijheid die de deelnemers uitstralen op die duo-fietsen is fantastisch”, verklaarde sport wethouder Ruud Bouter die de prijs mocht uitreiken.

Robbert Beurse in gesprek met Corrie Rietdijk (Fietsmaatjes) en sportwethouder Ruud Bouter over het winnen van de titel Sportvereniging van het jaar.

Sportvrouw van het jaar
Ook marathonschaatster Tjilde Bennis kon niet aanwezig zijn omdat ze tijdens het sportgala in Oostenrijk was. Nederlands kampioen op de 10km V35+, Liselotte van den Berg, werd vorig jaar uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Dit jaar werd ze opnieuw genomineerd. Korfbalster Nisha Verwey (Surinaamse afkomst) speelde ooit voor het Nederlandse korfbalteam. Toen ze besloot om te stoppen werd ze benaderd om een nationaal team voor Suriname op te richten. Het team deed het zo goed dat ze, als eerste surinaamse team ooit, mee mochten doen aan het WK. Verwey won de prijs.

Robbert Beurse in gesprek met Nisha Verwey over haar titel: Sportvrouw van het jaar.

Sportploeg van het jaar
De C-groep tot en met 16 jaar van dansschool K’dans werd vorig jaar tweede op het NK. Trainster Amanda van Rijn is hoogzwanger en kon niet aanwezig zijn, maar kreeg van oprichtster Karin Pleij grote complimenten voor de prestaties van haar groep. De badmintonspelers van Shuttlewoude 2 werden 3e op het NK en bleven ongeslagen in de 7e divisie. Nooit eerder kwam een team van Shuttlewoude zo ver. De badmintonners waren ook vrijdag de winnaars: zij mogen zich sportploeg van het jaar noemen.

Robbert Beurse in gesprek met Martin Zandbergen van Shuttlewoude over het winnen van Sportploeg van het jaar.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline