Tafeltennisster Kim Vermaas zet in op prolongatie Nederlandse titel

Kim Vermaas wil dit jaar graag voor de tweede keer nationaal kampioen worden in het vrouwen enkelspel. Vorig jaar lukte dat voor het eerst en nu de Olympische droom aan scherven ligt, is het verdedigen van die titel een belangrijk doel in 2020. In april volgt dan nog het wereldkampioenschap voor landenteams en ook daar wil Vermaas goed presteren.

Een sportieve reis naar Tokio zit er deze zomer niet in. Nederland was niet bij machte een olympisch ticket te veroveren op het kwalificatietoernooi in Portugal. Een bittere pil voor Vermaas en haar teamgenoten die graag naar Japan waren gegaan. In theorie zou Vermaas nog kunnen proberen om zich individueel te plaatsen, maar de selectiecriteria van het NOCNSF zijn te scherp. “Vooraf wisten we al dat het lastig zou worden om ons te kwalificeren als team want komend jaar mogen er maar 16 landen meedoen”, aldus Vermaas.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Kim Vermaas over haar tafeltennisplannen.

Vermaas verwacht dat er na dit seizoen veel gaat veranderen bij het Nederlandse vrouwenteam. Een aantal ervaren speelsters overweegt te stoppen en ook Vermaas zelf denkt eraan de bakens eens te verzetten. “Ik wil heel erg graag gaan reizen, ik had dat al in gedachten voor na de Olympische Spelen en nu we daar niet meedoen, ben ik het meer aan het overwegen.”

NK 2020
Een definitief besluit is nog niet gevallen. Vooralsnog kijkt Vermaas met een goed gevoel terug op een goed 2019, waarin ze naast de titel in het mixed dubbel ook – eindelijk – de beste was bij de vrouwen. En dat smaakt toch nog wel naar meer. Op 29 februari en 1 maart staat het volgende NK op het programma. Ook over haar optreden bij het WK in april vorig jaar is Vermaas goed te spreken. Ondanks dat ze er in de tweede ronde uitvloog. “Ik vind dat ik daar goed gespeeld heb.”

Na de zomer is Vermaas ook gaan spelen in de Spaanse vrouwencompetitie. Ze vond daarbij onderdak bij Alicante, de club waar teamgenoot Li Jiao ook speelt. “In Nederland speel ik altijd tegen mannen en ik wilde graag ook wat meer tegen vrouwen spelen. Die spelen toch net iets anders. De Spaanse competitie is sterker dan de Nederlandse, dus die biedt mij meer uitdaging, maar ik kan er ook wedstrijden winnen.” Het heen- en weer reizen neemt Vermaas voor lief, want ze komt ook nog uit in de Nederlandse mannencompetitie op het hoogste niveau.

Weer zilver
Voor eigen publiek haalde ze bij de Masters in oktober opnieuw zilver. Dat toernooi werd wederom georganiseerd door haar eigen club Scylla. Met die tweede plaats is ze duidelijk minder tevreden. “Ik ben al zo vaak tweede geweest bij de Masters. Ik had graag een keer gewonnen, zeker in onze eigen hal.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline