Leidse beeldend kunstenares Marije Mommers presenteert expositie ‘Vogelvrij’

Leidse beeldend kunstenares Marije Mommers presenteert gedurende de hele maand februari haar expositie ‘Vogelvrij’ in Galerie Zône in Leiden. Zij zoekt vooral inspiratie dicht bij huis en deze keer heeft zij voor vogels als thema gekozen. Met haar werken onderzoekt Mommers hoeveel zij aan vorm achterwege kan laten, om het nog een vogel te laten zijn.

Voor de expositie heeft Mommers vooral schilderijen met olieverf op doek gemaakt. Haar schilderijen kenmerken zich door de strakke en sjabloonachtige vormen. Door materiaal toe te voegen aan haar schilderijen, probeert zij de verbeelding van de mens te prikkelen. In haar werken vertonen vogels in sommige gevallen menselijke trekjes.

Kunstwerk ‘Big Brother is Watching You’ van Marije Mommers.

Over Marije Mommers
Toen Marije Mommers haar opleiding aan de Hogeschool voor Kunsten in Amsterdam had afgerond, werkte zij lang als docent beeldende vorming. Zij gaf les op de Hogeschool Inholland in Den Haag. Tegenwoordig houdt zij zich vooral bezig met het organiseren van workshops. Een paar jaar geleden, in 2016, won Mommers de ARS-prijs van de Leidse kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae. Haar atelier is te vinden aan de Haagweg in Leiden.

Praktische informatie
Gedurende de hele maand februari is de expositie van Mommers van woensdag tot en met zondag te bekijken in Galerie Zône in de Nieuwstraat 17b in Leiden. Vanaf woensdag tot en met vrijdag is de expositie van 12.00 tot 18.00 te zien. In het weekend wijken de tijden af: op zaterdag van 10.00 tot 17.00 en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Kim van Niekerk

Redactrice Sleutelstad.

Je bent nu offline