Bewoners Zeeheldenbuurt nodigen wethouder North uit voor gesprek over fietssnelweg

Ze zijn niet tegen groen en ook niet tegen fietsers, benadrukken de vijf bewoners van de Zeeheldenbuurt, ze willen alleen niet dat de Tasmanstraat een snelweg wordt voor fietsers. De bewoners willen graag dat de doorgaande fietsroute aan de andere kant van het park wordt aangelegd, ook al kost dat nu een paar bomen, zodat het park goed en veilig toegankelijk is. En ondanks een zesjarig burgerparticipatietraject zaten de buurtbewoners vorige week bij de bezwarencommissie.

“We hebben zes jaar in een participatietraject meegedraaid voor de wijkvisie en dat fietspad willen wij aan de andere kant van het park hebben zodat het park echt het kloppend hart van de wijk kan zijn en ineens lag er een plan dat de Tasmanstraat een fietsstraat gaat worden.” Annemarie Koopmans is al jaren actief in de buurtvereniging en zij is op zijn zachts gezegd niet blij met de verandering die de gemeente wil doorvoeren. Ook Denny Molenaar begrijpt niet dat de gemeente niet heeft geluisterd naar de wensen van bewoners. “Wij maken ons zorgen over de toekomst, over de veiligheid rondom het park. En het verkeer zal met 40 procent toenemen is de verwachting.”

De Tasmanstraat moet een zogenaamde fietsstraat worden, waarbij de auto te gast is. Dat klinkt heel erg vriendelijk, maar volgens de bewoners zal de Tasmanstraat als onderdeel van een regionale fietsroute zoveel extra snel fietsverkeer opleveren dat de verkeersveiligheid in de Tasmanstraat in het geding komt en daardoor kinderen bijvoorbeeld niet zelfstandig naar het park kunnen lopen om te gaan spelen.

De bewoners zeggen dat er aan de andere kant van het park wel ruimte is voor een fietspad en dat de bomen die daarvoor moeten wijken waarschijnlijk toch al op korte termijn moeten worden vervangen omdat ze kwetsbaar zijn voor ziektes. Molenaar ziet het als een win-win-situatie. “We houden ook van groen, daarom hebben we ook een wijkvisie met zoveel nadruk op groen. Maar niet ten koste van veiligheid.”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Annemarie Koopman en Denny Molenaar uit de Zeeheldenbuurt over locatie fietssnelweg.

UItnodiging aan wethouder
De gang naar de bezwarencommissie valt de bewoners zwaar, ze willen liever niet verzanden in gerechtelijke procedures. Daarom doen ze een oproep aan GroenLinks wethouder Ashley North van Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte, om hun uitgestoken hand aan te nemen en om de tafel te gaan zitten met de buurtbewoners om alsnog tot een oplossing te komen waarmee iedereen gelukkig is.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline